Foto: WIKIMEDIA COMMONS / HILTON TEPER
Foto: WIKIMEDIA COMMONS / HILTON TEPERVis mer

- Norsk student voldtatt av væpnede ranere i Cape Town

Overfalt mens hun og kjæresten kjørte bil ved utsiktspunkt, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge sørafrikansk politi ble en norsk utviklingsstudent utsatt for en voldtekt natt til lørdag. Det norske utenriksdepartementet har ikke fått noen informasjon om hendelsen.

Kvinnen i 20-åra kjørte bil sammen med sin lokale kjæreste da de skal ha blitt overfalt, ifølge politiet.

- To bevæpnede menn kom fram til bilen. De bandt kjæresten og voldtok kvinnen, sier politiets talsmann André Traut til Dagbladet.

Sluppet fri i strandby Mennene skal også ha tatt parets eiendeler, men slapp dem ikke fri før de hadde brukt bilen som transport.

- De kjørte med kvinnen og mannen til strandbyen Camps Bay, der de flyktet og etterlot ofrene. De hjelper nå politiet med å lage fantombilder av de mistenkte. Det er ikke pågrepet noen ennå, sier Traut.

Han opplyser til Dagbladet at den norske kvinnen og kjæresten har blitt tatt hånd om av helsepersonell.

Utenriksdepartementet hadde tre dager etter hendelsen ikke hørt noe om voldtekt av en norsk kvinne, utover nyhetsmeldingene i lokale medier. Omstendighetene rundt den antatte voldtekten framstår derfor som uklare

- Ingen har vært i kontakt med oss for å be om hjelp i forbindelse med en slik hendelse, sier pressekontakt Frode O. Andersen i UD til Dagbladet.

Kjent turistområde Signal Hill er et berømt utkikkspunkt i Cape Town. Siden januar har det vært seks tilfeller av ran i området, men ofrene har da vært fjellklatrere og turgåere til fots, og det har ikke blitt meldt om voldtekter.

Tidligere har myndighetene steng veien opp til Signal Hill etter klokka ti om kvelden av sikkerhetshensyn, men dette ble reversert etter store protester fra folk som ville opp i det populære området for å se på utsikten etter mørkets frambrudd.

Sikkerhetsvakter opererer i området, men det er lavere bemanning om natta.