Norsk supermodell på moteuka

I dag åpner motuka med visning av klærne vi får se i butikkene til våren. På catwalken går Norges hotteste modeller - blant dem Arnulf Refsnes (24) som for tida gjør stor suksess i de store motebyene rundt om i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arnulf Refsnes fra Sandnes har blant annet jobbet for designere som Gianni Versace og Ralph Lauren, og for flere av de kjente motebladene. For ikke lenge siden var han i London og gjorde fotografering for motemagasinet Elle som har gradert ham som en av verdens fem hotteste mannlige modeller.

Kun for penger

Refsnes er nå i Oslo for å vise klær på moteuka i Oslo, en lukket fagmesse som varer til og med mandag. Det er over 500 utstillere på Norges Varemesse på Sjølyst og ellers rundt i byen.

- Det er ikke moro, det er en jobb. Det er ubehagelig å bli gjenkjent på gata. Jeg er i denne bransjen kun for pengene, sier Refsnes.

Han ble modell ved en tilfeldighet for et og et halvt år siden. Etter et halvt års jobbing var suksessen et faktum, og i dag er han en etterspurt modell.

Tjener godt

- Jeg kan ikke snakke penger med pressen. Da vil jeg miste jobber fordi andre modeller vil sammenlikne og prisene blir presset, sier han.

Han går likevel med på at han tjener veldig bra og at han er fornøyd. Standardbetalingen er 15 000 kroner dagen for kataloger og 45 000 dagen for reklamefilm.

- Mange ljuger faktisk om hva de tjener for å heve sitt eget prisnivå, avslører han.

For tynn

Den nye supermodellen fra Norge har problemer med vekta. Han er altfor tynn.

- Jeg må passe på å spise mye. Dessuten er jeg også nødt til å trene med vekter. Egentlig liker jeg bedre å gå på ski og klatre, men jobben krever vekttrening .

Ellers gjør han ikke så mye for å passe på utseendet. Han slipper til og med å barbere seg på brystkassen.

- Det er fordi jeg er ganske ung ennå. Det må nok til etter hvert.

NTH-student

Når Refsnes ikke er på oppdrag rundt om i verden, er han student ved NTH i Trondheim. Der deler han leilighet med kjæresten - en jente han dessuten studerer sammen med.

- Jeg rekker nesten aldri å gå på forelesninger, men det tristeste er at jeg også mister alt det sosiale på skolen. Om et år er jeg ferdig og har fått diplom. Da reiser jeg til New York og blir der to til fire år. Da får jeg gjort masse jobbing og tjent masse penger, sier Arnulf Refsnes, moteukas norske supermodell.