Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk suverenitet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • På et sykehus i Tyskland ligger en hardt krigsskadet mann fra Irak. Før han kom dit deltok han i krigshandlingene i Irak. Dit ble han vervet fra et liv som irakisk flyktning i Risør. Både USAs ambassade i Norge og andre amerikanere på spesialoppdrag tok direkte kontakt med mannen. De varslet kommunens flyktningkonsulent. Ordføreren i Risør reagerte på framgangsmåten og varslet de riktige norske myndighetene om at det foregikk utenlandsk agentvirksomhet på norsk jord. Svaret var at det som foregikk var helt i orden.
  • Saken blir nå tatt opp av kontrollkomiteen i Stortinget. Det er nødvendig av hensyn til å bevare norsk suverenitet. Vi har dårlige erfaringer med utenlandske spesialtjenester som i strid med norsk suverenitet får mystisk klarering til å operere i Norge. Best kjent er det israelske Mossads drap på kelneren Ahmed Bouchiki i Lillehammer i 1973.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media