Norsk sydpol-ekspedisjon forsinket

Vegard Ulvang og resten av teamet får tida til å gå med bar og pingviner.

ANTARKTISTUR: Vegard Ulvang (t.v.), Stein P. Aasheim (t.h.) samt Jan-Gunnar Winther og Harald Dag Jølle (ikke avbildet) skal gå til Sydpolen. Her er de på scenen under åpningen av Nansenåret.
Foto: Krister Sørbø / Scanpix
ANTARKTISTUR: Vegard Ulvang (t.v.), Stein P. Aasheim (t.h.) samt Jan-Gunnar Winther og Harald Dag Jølle (ikke avbildet) skal gå til Sydpolen. Her er de på scenen under åpningen av Nansenåret. Foto: Krister Sørbø / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den norske sydpolekspedisjonen håper å endelig komme seg av gårde til Union Glacier i Antarktis fredag. Ferden mot polpunktet er nå over en uke forsinket.

Dårlig vær har forsinket ekspedisjonen til Jan-Gunnar Winther, Harald Dag Jølle, Vegard Ulvang og Stein P. Aasheim. De befinner seg i Punta Arenas, sør i Chile, og må vente på at landingsforholdene skal bli bedre i Union Glacier.

«Vi har sagt det mange ganger, men sier det igjen: Ingen kan gjøre noe med været i Antarktis. Og: Vi har vært forberedt på forsinkelser,» lyder rapporten fra gruppas ekspedisjonsdagbok onsdag.

Ekspedisjonen blir foretatt i forbindelse med Nansen/Amundsen-jubileet og markerer at det er 100 år siden Roald Amundsen nådde verdens sørligste punkt.

Værmeldinger Planen har hele tiden vært å fly den fire timer lange turen til Union Glacier fra Punta Arenas, og derfra ta seg videre til startstedet for ekspedisjonen.

I den opprinnelige planen skulle turen fra iskanten i Rosshavet ha startet 19. oktober, men kvartetten er kommet ti dager på etterskudd.

- Logistikkselskapet sier at de siste værmeldingene viser at det kan være en mulighet for å reise på fredag, sier presseansvarlig Marte Lundberg til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer