Norsk tanker av grunn

Istanbul/Oslo (NTB-AFP): En norsk-registrert oljetanker som i morges gikk på grunn på en sandbanke utenfor Istanbul, var på ettermiddagen igjen flott. Grunnstøtingen skyldes dårlig vær og sterk strøm, sier tyrkisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en såkalt lett grunnnberøring som skjedde da skipet manøvrerte gjennom Bosporos-stredet med los om bord, sier disponent Per Kristian Kjelman i rederiet Kjelman & Tenvig AS til NTB.

Rederiet er skipets stedlige representant i Norge. Skipet er registrert i Norsk internasjonalt skipsregister (NIS), men har driftskontor i Monaco og italienske eiere.

- Det skjedde ingen lekkasjer, og ingen personer kom til skade. Det er heller ikke registrert materielle skader. Noe olje ble pumpet bakover i andre tanker, og skipet kom deretter av grunn, sier Kjelman.

Skipet ligger nå ved en bøye mens dykkere foretar videre undersøkelser, men alt tyder på at skipet kan fortsette ferden. Trafikken gjennom Bosporos ble ikke stoppet av uhellet.

Den 171 meter lange tankeren «Orange Star» var på vei gjennom Bosporos-stredet på vei mot Middelhavet med 30.000 tonn olje. Skipet kom fra den russiske havnebyen Tuapse ved Svartehavet.