Norsk tanker kolliderte med fiskebåt

København/Oslo(NTB): Fire personer omkom da den danske fiskekutteren «Peder Wessel» med 21 personer om bord forliste litt før klokken 11.00 i dag. Kutteren kolliderte med den norske gasstankeren «Clipper Skagen» på 15.000 kubikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Polibetjent Allan Dalager ved Lyngby-politiet bekrefter overfor NTB at fire mennesker er omkommet, og at alle de 21 om bord ble funnet i løpet av søndag ettermiddag. Skipperen på «Peder Wessel» skal ifølge det svenske nyhetsbyrået TT være blant de omkomne. Leteaksjonen ble avsluttet ved 16-tida i dag. De fire skadde er brakt til sykehus, men skadene skal ikke være livstruende.

Etter planen skal sjøforklaring avholdes mandag.

Alle de 21 som var om bord på «Peder Wessel» var danske menn. Ifølge politiet var det 18 hobbyfiskere om bord, sammen med en fotograf og to besetningsmedlemme

Tett tåke

Ulykken skjedde fire nautiske mil sør for den svenske øya Ven, mellom Sverige og Danmark, nord for København. Det er tett tåke i området. Man har derfor ikke kunnet bruke helikopter i redningsarbeidet. Tåka har vært et alvorlig hinder i redningsarbeidet.

Gasstankeren eies av Skipsaksjeselskapet Solvang i Stavanger og var på vei fra Antwerpen til Latvia.

Skipperen på «Clipper Skagen» var i ettermiddag overfor NTB ikke villig til å kommentere sammenstøtet. Gasstankeren eies av Skipsaksjeselskapet Solvang i Stavanger og var på vei fra Antwerpen til Latvia.

Deltok i redningen

«Clipper Skagen» ankret opp umiddelbart etter ulykken, satte lettbåter på vannet og deltok i redningsarbeidet, opplyser adm. direktør Harald V. Hanssen i Skipsaksjeselskapet Solvang til NTB.

Det var mange båter i området, og flere øyenvitner til ulykken. Både sivile fartøy og fartøy fra Søværnets Operative Kommando (SOK) deltar i redningsarbeidet.

«Clipper Skagen» lå ved 15.00-tiden i dag ankret opp utenfor København. Dansk politi og danske skipsfartsmyndigheter var da på vei ut til skipet for å sette seg inn i omstendighetene rundt ulykken.

Ifølge Stavanger-rederiet var fiskekutteren lokalisert på gasstankerens radar like før ulykken. Kutteren skal da ha ligget stille, og gasstankeren skal ha endret kurs for å gå klar av kutteren. Da tankeren endret kurs, satte også kutteren seg i bevegelse, og kollisjonen var uunngåelig, opplyser Skipsaksjeselskapet Solvang til NTB.

Kort tid etter at ulykken ble kjent, samlet pårørende til sportsfiskerne seg i havnene Skovshoved, Vedbæk og Rungsted, der omkomne og reddede ble brakt inn.

OVERLEVDE:En av lystfiskerne som ble berget i land etter at det norske tankskipet kolliderte med den danske fiskebåten «Peder Wessel».
«Clipper Skagen»