Norsk tanker kolliderte med fiskebåt

København/Oslo(NTB): Fire personer omkom da den danske fiskekutteren «Peder Wessel» med 21 personer om bord forliste litt før klokken 11.00 i dag. Kutteren kolliderte med den norske gasstankeren «Clipper Skagen» på 15.000 kubikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Polibetjent Allan Dalager ved Lyngby-politiet bekrefter overfor NTB at fire mennesker er omkommet, og at alle de 21 om bord ble funnet i løpet av søndag ettermiddag. Skipperen på «Peder Wessel» skal ifølge det svenske nyhetsbyrået TT være blant de omkomne. Leteaksjonen ble avsluttet ved 16-tida i dag. De fire skadde er brakt til sykehus, men skadene skal ikke være livstruende.

Etter planen skal sjøforklaring avholdes mandag.

Alle de 21 som var om bord på «Peder Wessel» var danske menn. Ifølge politiet var det 18 hobbyfiskere om bord, sammen med en fotograf og to besetningsmedlemme

Tett tåke

Ulykken skjedde fire nautiske mil sør for den svenske øya Ven, mellom Sverige og Danmark, nord for København. Det er tett tåke i området. Man har derfor ikke kunnet bruke helikopter i redningsarbeidet. Tåka har vært et alvorlig hinder i redningsarbeidet.

Gasstankeren eies av Skipsaksjeselskapet Solvang i Stavanger og var på vei fra Antwerpen til Latvia.

Skipperen på «Clipper Skagen» var i ettermiddag overfor NTB ikke villig til å kommentere sammenstøtet. Gasstankeren eies av Skipsaksjeselskapet Solvang i Stavanger og var på vei fra Antwerpen til Latvia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer