Norsk tanker okkupert i Frankrike

PARIS (Dagbladet.no): Miljøvernorganisasjonen Greenpeace okkuperte i hele dag den norske oljetankeren «Anna Knutsen» utenfor Le Havre i Frankrike for å protestere mot George Bush og hans miljøpolitikk. Politiet evakuerer nå aktivistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Politiet foreslo denne løsningen for ikke å skremme den norske kapteinen ytterligere, sier Greenpeaces talskvinne Hélène Gassin, om bord på MV Greenpeace ved siden av den norske tankeren, til Dagbladet.no.

Franske myndigheter sendte ut et helikopter og en patruljebåt, og beordret Greenpeace til å forlate farvannet. Greenpeace-medlemmene gikk til aksjon i dag morges. Åtte gikk om bord på «Anna Knutsen», mens en hang seg fast i ankertauet.

Miljøvernorganisasjonen protesterte mot George Bush og hans «medsammensvorne», de amerikanske oljeselskpaene. «Anna Knutsen» transporterte olje for de amerikanske selskapene Esso, Conoco, og Chevron, samt Statoil.

Klimamordere

- Bush+Esso+Chevron+Concoco=klimamordere, sto det på bannere om bord på båten.

Greenpeace protesterte mot at Bush og hans allierte ikke vil akspetere Kyoto-protokollen.

- Den er første skritt for å beskytte klimaet. Bush begår en internasjonal krenkelse, sier Gassin. Greenpeace valgte «Anna Knutsen» fordi den transporterte amerikansk olje, ikke fordi den var norsk.

- Lasten var solgt til TotalFinaElf og ikke lenger amerikansk. Det er også olje fra den norske sokkelen, sier Jens Ulltveit-Moe, styreformann i Knutsen OAS Shipping AS, til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer