I SIKKERHET: Seilbåten «Elusive», med tre personer ombord, blir dratt inn til ripa av det norske tankskipet «Bow Clipper». Foto: Privat
I SIKKERHET: Seilbåten «Elusive», med tre personer ombord, blir dratt inn til ripa av det norske tankskipet «Bow Clipper». Foto: PrivatVis mer

Norsk tankskip reddet tre fra seilbåt

Seilbåten havnet i storm øst for USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tankskipet «Bow Clipper», som eies av det norske rederiet Oddfjell, kom til unnsetning da en 41 fots seilbåt med tre personer ombord kom i havsnød under en storm rundt 600 kilometer øst for Virginia Beach i Virginia på USAs østkyst torsdag.

De tre ombord i seilbåten «Elusive»,  Larry Monesson (60), Sean Monesson (40) og James Moore (40) ble alle reddet ombord i det norske tankskipet uskadd, melder Wavy.com.

Kystvakten ble kontaktet klokken 01.00 lokal tid torsdag, etter at de ombord på båten hadde varslet slektninger via satelittelefon.

Den finske kapteinen Joha Manna på «Bow Clipper», sier til Dagbladet at det var svært tøffe forhold ute i atlanteren under redningsaksjonen.

- Det var ganske heftig. Det var fem meter høye bølger og blåste 30 knop fra sørvest, sier Manna til Dagbladet.

- Vi plukket de tre opp fra sjøen. Motoren deres hadde streiket tre dager tidligere, og de hadde også mistet deler av seilet i stormen, så de var ute av stand til å navigere, sier Manna.

De tre er fortsatt ombord på tankeren.

- De vil komme i land når vi ankommer North Carolina seinere i dag, sier Manna.

Den amerikanske kystvakta berømmer responsen fra det norske skipet:

- Den tidlige varslingen fra de ombord, og den snarlige responsen fra mannskapene på Bow Clipper gjorde at vi klarte å ledsage skipet i posisjon til å foreta en umiddelbar redningsaksjon når situasjonen til Elusive forverret seg, sier redningskoordinator Lt. Tim Easton.