- Norsk tankskip senket fiskeskøyte

Det norske tankeskipet «Bow Eagle» er mistenkt for å ha rent i senk en fransk fiskeskøyte. Fire mennesker er fryktet omkomet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var sju mennesker om bord på fiskeskøyta «Cistude», da den ble truffet og begynte å synke. Fire av besetningen på sju fryktes omkommet. Sammenstøtet som skjedde i går, var et mysterium i mange timer.

Nå tror franske myndigheter at skøyta ble rent i senk av den norske kjemikalietankeren «Bow Eagle», som tilhører rederiet Odfjell.

De tre overlevende fra «Cistude» har sagt at de truffet av et stort fartøy. «Bow Eagle» befant seg i området da ulykken skjedde.

Mannskapet på tankskipet oppdaget seinere en stor flenge på den ene siden av skipet. Det ble raskt knyttet til den forliste fiskeskøyta.

Skipet var på vei fra Brasil til Rotterdam, med norsk kaptein og overstyrmann. «Bow Eagle», som har en besetning på 29 mann, befant seg i Biscayabukta da ulykken skal ha skjedd.

Ikke bevis

- Vi har mobilisert våre forsikringspartnere, og det var de som meddelte oss om at skipet vårt kan ha truffet fiskeskøyta. Den meldingen fikk vi klokka 01.58 i natt, sier talsmann Hans Lund ved Odfjell til Dagbladet.no.

- Det er indikasjoner på at det er en link. Vi har foreløpig ikke bevis, men er åpne for muligheten. Det sendes ut navigasjonssignaler, og vi snakket med kapteinen noe før ulykken. Da sa han at posisjonen var ni nautiske mil unna det som kan ha blitt ulykkesstedet. Men disse posisjonene er usikre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer