Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk tannlege tiltalt etter dødsfall

En norsk tannlege er tiltalt etter at en 10 år gammel skotsk gutt døde i tannlegestolen under en rutineoperasjon i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen, som utførte selve tanntrekkingen, er tiltalt sammen med to andre kolleger, skriver VG. Nordmannen er tiltalt for grov uforstand i tjenesten, og han risikerer å miste retten til å praktisere som tannlege.

Gutten døde som følge av narkosen han ble gitt under inngrepet i munnen. Det var en innleid anestesilege som ga gutten bedøvelsen. Noe gikk galt, og gutten våknet aldri igjen. Hans bestemor, som fulgte 10-åringen til tannlegen, var vitne til hva som skjedde med barnebarnet sitt.

Dødsfallet har ført til en lovendring i Storbritannia. Fra og med 2002 vil det være forbudt å utføre operasjoner hos tannleger med full narkose. Kun godkjente sykehus skal i framtiden få bruke full narkose under operasjoner, og det skal utføres av spesialutdannet personale. I Norge finnes det allerede et slikt forbud.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media