Norsk tap i VM-revansjen

Frankrike - Norge 23-19. Frankrike fikk sin VM-revansje da Norge kampen om en direkte EM-plass fredag. Oppgjøret om 5. plassen i EM-sluttspillet var en reprise av VM-finalen for et år siden, men den ble ikke i nærheten like spennende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge var hardt ute å kjøre midtveis i 1. omgang. Men fra 5-8 gikk laget til 9-8-ledelse. Da steg optimismen, men utover i kampen viste det seg at Frankrike var en liten klasse for god.

Norske tekniske feil ble flere ganger utnyttet med kjappe kontringer. Overskuddet virket borte hos spillere som Karoline Dyhre Breivang og Gro Hammerseng. I tillegg ble det knalltøffe og pågående franske 5-1-forsvaret for godt for Norge denne gangen.

Midtveis i 2. omgang hadde Norge en periode på 10 minutter uten at noe lyktes offensivt. Selv om Norge en periode bare lå under 18-19, ble mye avgjort i denne fasen av kampen.

Av de norske spillerne var det keeper Mimi Kopperud som kom best fra fredagens kamp. Hun hadde 12 redninger, og gjorde en fin figur mellom stengene.

Karoline Dyhre Breivang gjorde, i likhet med resten av det norske laget, mange feil, men var god på sitt beste.

- Jeg følte vi hadde muligheten til å ta seieren på stillingen 18-19, men vi lyktes ikke i dag. Vi hadde problemer med det franske forsvarsspillet, sa den store norske overraskelsen under EM-sluttspillet i Romania.

Mot Frankrike var Dyhre Breivang nok en gang Norges beste utespiller, og ungjenta sto bak seks av Norges 19 scoringer.

(NTB)