Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk tenåring pågrepet for terrortrussel i USA

Utvekslingsstudenten skal ha truet med skoleskyting. Nå er den norske tenåringen siktet for terrortrusler.

AKSJONERTE: Store politistyrker rykket ut i forbindelse med meldinga som inneholdt trussel om skoleskyting. Foto: CBS New York
AKSJONERTE: Store politistyrker rykket ut i forbindelse med meldinga som inneholdt trussel om skoleskyting. Foto: CBS New York Vis mer

En norsk tenåring ble tirsdag denne uka pågrepet i USA, i forbindelse med trusler om skoleskyting. Hendelsen fant sted ved en internasjonal skole i New York. Det melder The Journal News.

Det skal ifølge politiet ha vært like før klokka 12.30 lokal tid, at trusselen ble oppdaget, skriver CBS News. En elev ved skolen skal da ha mottatt ei anonym melding sendt med en iPhone via AirDrop, om at det ville bli satt i gang en skoleskyting på campus ti minutter seinere.

UD informert

Meldinga utløste en større politiaksjon ved skolen, hvor flere hundre elever befant seg. Det ble etter hvert avdekket at det skal ha vært den norske gutten som sto bak meldinga, som rettet seg mot skolen.

Politibetjent Jeff Golczewski ved det lokale politikontoret bekrefter opplysningene overfor Dagbladet. Han kan imidlertid ikke opplyse hvorvidt det dreier seg om en norsk statsborger.

Pressetalsperson i UD, Astrid Sehl, sier at de er kjent med saken og bekrefter at det er snakk om en norsk borger. Utover det har hun ingen kommentarer.

Siktet for terrortrusler

Minst tre andre skoler skal også ha satt i gang såkalt lockout i forbindelse med hendelsen, ifølge politiet. Drøye tre timer etter at meldinga ble sendt, var politiaksjonen over uten at det ble gjort funn av våpen.

Den norske gutten, som skal være elev ved den internasjonale videregående skolen i området, ble pågrepet og siktet for terrortrusler. Han ble seinere sluppet fri fra arrest.

Grunnet hans lave alder, har politiet avstått fra å gå ut med navnet.

TOK TIL TÅRENE: USAs president Barack Obama gråt da han talte om behovet for strengere våpenlover i USA. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Uklar motivasjon

Politiløytnant Martin Greenberg ved det lokale politiet, sier til lokale medier at det er uklart hva som var guttens motivasjon da han sendte meldinga. Skolen takker i en uttalelse studentene som raskt varslet om trusselen, slik at politiet raskt kunne ta hånd om situasjonen.

Ansvarlig for skolens utvekslingsprogram i Norge var lørdag ikke tilgjengelig for kommentar. Hun henviste til kollega Yagmur Yaraman, som skriver følgende i en e-post til Dagbladet:

- Vi ble varslet om trusselen mot vår campus i New York, og fulgte våre sikkerhetsrutiner. Politiet ble umiddelbart kontaktet. De har konkludert med at trusselen ikke var reell, og vi fortsetter med skolens aktiviteter som normalt. Dette var en enkeltstående hendelse, og alle våre studenter og ansatte er trygge og uskadde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media