Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tesla Model 3 er tidenes suksess i Norge

Norsk Tesla-sensasjon

Det er blitt registrert over 5100 biler av en eneste modell - Tesla Model 3 - i mars. Det er mer enn det dobbelte av den tidligere månedsrekorden.

KNUSER ALLE REKORDER: Det er i mars blitt registrert over 5100 eksemplarer av Tesla Model 3 i Norge. Bildet viser nylig registrerte Model 3-biler utenfor forhandleren på Skøyen i Oslo. Foto: Knut Moberg
KNUSER ALLE REKORDER: Det er i mars blitt registrert over 5100 eksemplarer av Tesla Model 3 i Norge. Bildet viser nylig registrerte Model 3-biler utenfor forhandleren på Skøyen i Oslo. Foto: Knut Moberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede 30. mars viser oversikten over innkommende registreringer hos Statens vegvesen at det var langt over 5000 registrerte Tesla Model 3 bare siden 1. mars. Ingen modell av noe merke, uansett drivstoff, har vært i nærheten av et lignende tall tidligere.

Dermed danker Tesla ut den forrige rekordholderen, Nissan Leaf, også den en elbil, som i mars 2018 satte rekord med 2172 nyregistreringer av den nye modellen.

Har informert Musk

- Så hyggelig!, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge da Dagbladet vil ha en kommentar til rekorden.

HOLDES INFORMERT: Teslas toppsjef Elon Musk er allerede informert om rekorden, som var et faktum i går ettermiddag. På bildet fra juli 2017 introduserer han en av de første Tesla Model 3 som ble ferdigstilt. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Alexandria Sage
HOLDES INFORMERT: Teslas toppsjef Elon Musk er allerede informert om rekorden, som var et faktum i går ettermiddag. På bildet fra juli 2017 introduserer han en av de første Tesla Model 3 som ble ferdigstilt. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Alexandria Sage Vis mer

- Har dere fortalt dette til toppsjefen, Elon Musk?

- Vi informerer selvfølgelig hovedkontoret i California om dette. Vi har formidlet nyheten, sier Roland, uten å ville gå i detalj om nøyaktig når meldingen om rekorden ble sendt.

Han sier at det lenge har vært klart at det lå an til en ny rekord.

- Vi har sett det komme, og har holdt toppledelsen i selskapet informert om det.

- Hva betyr den nye rekorden i registrerte biler?

- Norge har alltid vært et viktig marked for Tesla, og et viktig bevis på det fungerer å gå over til elbil som hovedbil. Rekorden i seg selv er ikke veldig viktig, men den er en anerkjennelse av den overgangen som nå skjer, sier han til Dagbladet.

RIMELIGERE TESLA: Tesla har lansert sin første «rimelige» elektriske bil, «Tesla Model 3». Video: Tesla / CNN Vis mer Vis mer Vis mer

Fortsatt venteliste

Det må presiseres at Teslaene som registreres nå, for en stor del er biler som er bestilt tidligere, noen av dem for mange måneder siden.

Det er altså ikke snakk om salgstall for mars, men registreringer. Tallene framkommer på nettstedet elbilstatistikk.no, som får dem fra vegvesenet.

Even Sandvold Roland vil ikke ut med hvor mange som står på ventelista til å få Tesla Model 3 nå, men sier dette om hvor lang ventetida er:

- SÅ HYGGELIG!: Det sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge om rekorden. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
- SÅ HYGGELIG!: Det sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge om rekorden. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix Vis mer

- Bestiller du bil i dag, får du bil i mai.

Han sier at fokuset nå er å få levert ut bilene til dem som venter, og innrømmer at det også har vært noen utfordringer.

- Vi opplever at de aller fleste kundene er fornøyde, men med det tempoet vi har hatt ville det ha vært et mirakel om alt gikk bra. Det er noen enkeltsaker vi ikke er fornøyde med, sier han.

Hinsides

Alt i alt er likevel stemningen på topp i Tesla denne helga, og den blir ikke dårligere av at det også er satt en annen rekord - som Tesla riktig nok må dele med andre elbil-produsenter.

Denne måneden er det blitt registrert over 11 000 elbiler i løpet av måneden.

Også det tallet er helt hinsides noe som er blitt registrert på en måned noen gang i Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!