BLE OVERFALT: - Gutten har forklart at han var og lekte på lekeplassen da han plutselig ble overfalt av en person som tok tak i ham bakfra og la et rep rundt hodet hans. Gutten hadde selv lekt med tauet før personen kom, sier Pernilla Palm fra svensk politi. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET
BLE OVERFALT: - Gutten har forklart at han var og lekte på lekeplassen da han plutselig ble overfalt av en person som tok tak i ham bakfra og la et rep rundt hodet hans. Gutten hadde selv lekt med tauet før personen kom, sier Pernilla Palm fra svensk politi. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADETVis mer

Norsk tiåring forsøkt hengt i Sverige

Norsk tiåring fikk løkke rundt halsen og ble hengt opp i et tre. Det skjedde på et avsidesliggende sted ved en svensk campingplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi har iverksatt full etterforskning i det kriminalinspektør Pernilla Palm betegner som et drapsforsøk.

- Heldigvis har det gått så bra med gutten som det gjorde. Dette kunne ha endt virkelig ille, sier Palm til Dagbladet om det bestialske drapsforsøket.

- Gutten har forklart at han var og lekte på lekeplassen da han plutselig ble overfalt av en person som tok tak i ham bakfra og la et rep rundt hodet hans. Gutten hadde selv lekt med tauet før personen kom, sier Palm.

Hvem denne personen er, har ikke politiet noe svar på. Hendelsen skjedde på lekeplassen på Haganeset Camping i Charlottenberg. Lekeplassen ligger øde til og det er ikke et sted der folk naturlig går forbi, forteller Palm.

Måtte stå på tærne - Denne personen festet så repet i et tre, slik at gutten måtte bli stående på tærne for å få puste. Så forlot gjerningspersonen eller -personene plassen, og gutten ble stående i det han mener er ti minutter før han fikk hjelp av en forbipasserende person, sier kriminalsinpektøren.

Gutten skal ha vært svært forfjamset og satt ut da han snakket med politiet. Noen god beskrivelse av gjerningspersonen skal han ikke ha klart å gi.

- Han har observert ryggen på en person med hvit trøya, sier Palm. Politiet i Värmland vet verken noe om alder eller utseendet, eller om det var flere enn én person som deltok.

BER OM TIPS: Svensk politi oppfordrer norske campinggjester til å tipse politiet dersom de vet noe om saken. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET
BER OM TIPS: Svensk politi oppfordrer norske campinggjester til å tipse politiet dersom de vet noe om saken. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET Vis mer

- Gutten er sjokkert. Han har vondt i halsen og sår der repet var, sier Palm til Dagbladet.

Ber om tips Gutten skal søndag til sykehus sammen med familien. Da skal han gjennom en grundigere sjekk, melder VG Nett.

- Vi har pratet med en del vitner på campingplassen, men det er ingen som har meldt om noen observasjoner av interesse. Vi kommer til å fortsette å gjennomføre avhør, og skal også undersøke de tekniske bevisene, sier Palm.

Hun oppfordrer norske campinggjester til å tipse politiet dersom de vet noe om saken.

- Det er mange nordmenn som bor på denne plasen, og vi trenger hjelp hvis det er noe som har sett eller hørt noe. Da kan de ringe tipstelefon +46 10 56 70 300, sier Palm.

ØDE: Hendelsen skjedde på lekeplassen på Haganeset Camping i Charlottenberg. Lekeplassen ligger øde til og det er ikke et sted der folk naturlig går forbi, forteller svensk politi. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET
ØDE: Hendelsen skjedde på lekeplassen på Haganeset Camping i Charlottenberg. Lekeplassen ligger øde til og det er ikke et sted der folk naturlig går forbi, forteller svensk politi. Foto: DANIEL D. LAABAK/DAGBLADET Vis mer