Norsk tiåring fortsetter ferien i New York

Utskrevet fra sykehuset dagen etter han ble skutt i magen.

BLE SKUTT: Her ble den 10 år gamle norske gutten skutt mandag kveld. Nå er gutten utskrevet fra sykehuset, og vil fortsette ferien med faren. Hendelsen fant sted i Williamsburg i Brooklyn i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
BLE SKUTT: Her ble den 10 år gamle norske gutten skutt mandag kveld. Nå er gutten utskrevet fra sykehuset, og vil fortsette ferien med faren. Hendelsen fant sted i Williamsburg i Brooklyn i New York. Foto: Vegard Kristiansen KvaaleVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ti år gamle norske gutten som ble truffet av et streifskudd på gata i New York mandag kveld, er skrevet ut av sykehus og fortsetter sightseeingen i storbyen.

Gutten var på besøk hos sin far i bydelen Brooklyn da kulen traff ham på høyre side av magen etter at de to hadde kommet ut fra en undergrunnsstasjon i Williamsburg i 23-tiden mandag kveld amerikansk tid.

Kulen gikk rett inn og rett ut, og gutten ble fraktet til sykehus med ambulanse, opplyser en polititjenestemann til VG. Heldigvis slapp gutten unna hendelsen med kun et overfladisk skuddsår, og han ble ifølge avisen NY Daily News skrevet ut fra sykehuset allerede tirsdag ettermiddag. Ifølge avisen New York Post fortsetter gutten nå sightseeingen i New York, før han skal tilbake til Norge igjen på fredag.

Gutten og faren har fortalt at de hørte to skudd som de tror ble avfyrt fra en gruppe unge menn som kranglet med hverandre.

- Offeret var ikke det opprinnelige målet. Han var bare på feil sted til feil tid. opplyser en kilde til New York Post.

Ingen er så langt pågrepet for skytingen, men ifølge Aftenposten har politiet sikret seg opptak fra overvåkingskameraene som sto i området.

- Det norske utenriksdepartementet er ikke kjent med saken utover det som har stått i mediene, opplyser UDs pressevakt Frode Andersen til NTB.

(NTB)