Norsk Tipping blir først i verden: Nå kan du tape maks 20 000 i måneden

Norsk Tipping regner med å miste 100 – 110 millioner kroner.

NY GRENSE: Norsk Tipping innfører nå en maksgrense på hvor mye hver spiller kan tape. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NY GRENSE: Norsk Tipping innfører nå en maksgrense på hvor mye hver spiller kan tape. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra søndag kan Norsk Tippings kunder tape maksimalt 20.000 kroner per måned. Den nye totalgrensen skal bidra til bevisstgjøring generelt og forhindre at risikospillere taper for mye.

Den nyinnførte «totalgrensen» innebærer at alle spillere må definere en øvre grense for hvor mye de har råd til, eller er villige til, å tape per måned, men altså maksimalt 20 000 kroner.-

- Den mest forebyggende effekten ligger i at de må sette sin grense før de får spille, i et edruelig øyeblikk, før de blir varme i trøya og kanskje lar seg rive med til å bruke for mye, sier Bjørn Helge Hoffmann, fagsjef for ansvarlig spillvirksomhet i Norsk Tipping, til NTB.

Han understreker at deres erfaring er at langt de fleste av Norsk Tippings om lag 2 millioner registrerte spillere, setter moderate grenser for seg selv, men tallene viser at omkring 20 000 taper så mye at de er å betrakte som risikospillere.

Reaksjoner

Generalsekretær Mina Gerhardsen i Actis mener tiltaket er en god start:

- Det viktigste er bevisstgjøringen, at spillere gjør seg tanker om hvor mye penger de har råd til å tape. Målet er at spill skal være til underholdning og glede og ikke at det skal skape problemer, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer