«Norsk Tipping er en lommetyv som tar penger fra de fattige»

I fjor brukte nordmenn 20,7 milliarder på spill. Nå tar psykiater Hans Olav Fekjær et oppgjør med spillepolitikken og med Norsk Tipping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • 1,5 millioner nordmenn spiller lotto hver uke
  • 47 prosent av lottospillerne tror de blir millionærer
  • Vi har 23000 spilleautomater i Norge
  • Disse sopte inn 7,8 milliarder kroner i fjor

- Norsk Tipping framstiller seg selv som en julenisse med helårsdrift, ikke som en lommetyv som særlig tar penger fra de fattige. Det sier psykiateren som i dag utgir den første boka i Norden om spillegalskap.

- Informasjonen fra Norsk Tipping er villedende. I tippeprogrammet etter Lørdagsrevyen i NRK skapes et helt urealistisk bilde av vinnersjansene. Det er i alle fall ikke snakk om kritisk journalistikk, sier Hans Olav Fekjær.

«Spillegalskap - vår nye landeplage» heter boka hans, og mens Redningsselskapet, Anne Enger Lahnstein og Røde Kors krangler om spilleautomatene på Steen & Strøm, er Fekjær opptatt av alle de som rammes av spilleavhengighet. Av alle tragediene.

Omfanget av skadevirkningene er langt større enn det politikerne til nå har vært villige til å innse.

Fekjær påviser at det er en klar sammenheng mellom liberalisering av pengespill og antall familietragedier. Det fins foreløpige ingen undersøkelser som kartlegger antall spilleavhengige i Norge, men ut fra undersøkelser i Sverige men er Fekjær at flere titusen har store spilleproblemer i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer