- Norsk Tipping ga meg psykisk knekk

Sølve Merkesdal (39) var Joker-millionær i ett døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet.no har tidligere skrevet om Sølve Merkesdal fra Frekhaug ved Bergen, som på grunn av en datafeil hos Norsk Tipping i et døgn trodde han hadde vunnet nærmere 2,8 millioner kroner i Bursdagsjoker. Nå har han fått avslag på klagen sin hos Lotteritilsynet og forteller i dag at han har fått en solid psykisk knekk.

- Jeg lever i min egen verden og fungerer egentlig ikke. Det har ennå ikke gått opp for meg at jeg ikke får pengene, sier 39-åringen til Dagbladet.no.

Sovemedisin

- Det er en psykisk påkjenning som ikke er sann. Jeg sover ikke bra og har fått utskrevet sovemedisin av legen min, og vurderer å gå til psykolog, forteller han.

De 2 789 000 kronene ville kommet svært godt med for den uføretrygdede trebarnsfaren, som sammen med kona venter nummer fire innen kort tid.

- Eldstedatteren på 13 er syk, og jeg tenkte å gi henne en bærbar PC, dessuten skulle vi skiftet ut bilen med en sjuseter og ferdigstilt det halvferdige huset. Det blir det ingenting av nå, sier Merkesdal, som sammen med kona også har tapt mye penger på et feilslått forretningsprosjekt.

Ikke medhold

Merkesdal innklagde Norsk Tipping for Lotteritilsynet og krevde premiebeløpet i erstatning, men tilsynets vedtak av 14. juni gir ham ikke medhold på noen av punktene. Selv om de kommer til at det skjedde en datafeil i Norsk Tippings systemer, og at systemene derfor må oppgraderes, legger de vekt på at spillet og trekningen har gått riktig for seg.

IKKE FORNØYD: Sølve Merkesdal er svært skuffet over behandlingen han har fått av Norsk Tipping. Her med blomsterkvasten han har fått som kompensasjon. Foto: PRIVAT
IKKE FORNØYD: Sølve Merkesdal er svært skuffet over behandlingen han har fått av Norsk Tipping. Her med blomsterkvasten han har fått som kompensasjon. Foto: PRIVAT Vis mer

39-åringen er spesielt rystet over Norsk Tippings behandling av ham.

- Etter at jeg begynte å ane ugler i mosen, gikk det seks dager til jeg hørte noe som helst fra dem, og den eneste «kompensasjonen» jeg har fått så langt, er en blomsterkvast, sier Merkesdal, som håper medietrøkket vil hjelpe ham inn i rettssystemet, siden han ikke har råd til å engasjere advokat.

- Denne saken er en skam, sier Sølve Merkesdal til Dagbladet.no.

- Gammelt nytt

Pressetalsmann Roar Jødahl i Norsk Tipping har liten forståelse for Merkesdals anklager.

- Dette er gammelt nytt. Vi beklager fortsatt ulempen og belastningen vår datafeil har forårsaket for ham, men nå er klagen hans avvist av Lotteritilsynet, og vi anser denne saken som ferdig, sier Jødahl til Dagbladet.no.

FEILEN: Den skjebnesvangre datafeilen, slik den framsto om kvelden onsdag 30. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer