Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norsk Tipping og NRK er verst

Barneombud Reidar Hjermann mener det er Norsk Tipping og NRK som er de virkelige spillehaiene i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev julaften om pokerprodukter som solgte godt i lekebutikker før jul. Lotteritilsynet og Hans Olav Fekjær i Blå Kors Senter advarte mot salget.

Barneombud Reidar Hjermann mener kritikken mot lekebutikkene som selger pokerartikler bare blir en sardin i forhold til den virkelige pengespillhaien.

Nasjonal forlystelse

-  Noen av dem som driver kampen mot poker og pengespill generelt bør snarest sette seg ned å skrive en protest mot de statlige pengespillene som markedføres i vår alles allmennkringkaster i beste sendetid. Norsk Tipping har gjort pengespill til en nasjonal forlystelse, ikke pokerspillene som selges i lekebutikken eller på nettet, sier Hjermann.

Hjermann synes ikke det er god nok grunn å fortsette sponsorvirksomheten i NRK selv om deler av spilleinntektene går til gode formål.

-  Å reklamere for pengespill bidrar til å gjøre pengespill til et populært fenomen. Noen vil få problemer av dette, sier han.

Norsk Tipping avfeier kritikken og sier de ikke bruker det gode formålet som legitimeringsgrunn for sponsing før enkeltprogrammer eller lotto-trekning på tv.

Liten risiko

image: - Norsk Tipping og NRK er verst

-  Pengespill er ikke bare pengespill. Det ligger i menneskets natur å søke spill om penger. Vår rolle er å tilby underholdende pengespill med liten risiko for avhengighet, sier pressetalsmann Roar Jødahl i Norsk Tipping.

Avvisende

Han sier det er ikke Norsk Tipping som gjør folk spilleavhengige.

-  Vi står for bare to prosent av samtalene til hjelpelinjen. Det er spilleautomater som skaper flest avhengige, sier han.-  Når det gjelder trekningene våre på tv, så avviser jeg på det sterkeste at de er med på å skape spilleavhengighet, sier Jødahl.

Kontrollerte former

Kringkastingssjef John G. Bernander mener Barneombudet og kritikerne bør rette kritikken et helt annet sted enn mot NRK og Norsk Tipping.

-  Norsk Tipping har som formål å tilby pengespill til inntekt for kultur- og idrettsnorge. Dette foregår i kontrollerte former etter myndighetenes bestemmelser. NRK bidrar til å formidle disse formålene og vise lotto-resultatene, sier kringkastingssjefen til Dagbladet.

Han sier NRK og Norsk Tipping har hatt et samarbeid i mange år, og vil ikke stoppe dette nå.

-  Det hadde vært en underlig verden hvis det skulle være slik at Norsk Tipping ble borte, sier Bernander.

BARNEOMBUD: Reidar Hjermann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!