- Norsk Tipping og NRK er verst

Barneombud Reidar Hjermann mener det er Norsk Tipping og NRK som er de virkelige spillehaiene i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev julaften om pokerprodukter som solgte godt i lekebutikker før jul. Lotteritilsynet og Hans Olav Fekjær i Blå Kors Senter advarte mot salget.

Barneombud Reidar Hjermann mener kritikken mot lekebutikkene som selger pokerartikler bare blir en sardin i forhold til den virkelige pengespillhaien.

Nasjonal forlystelse

-  Noen av dem som driver kampen mot poker og pengespill generelt bør snarest sette seg ned å skrive en protest mot de statlige pengespillene som markedføres i vår alles allmennkringkaster i beste sendetid. Norsk Tipping har gjort pengespill til en nasjonal forlystelse, ikke pokerspillene som selges i lekebutikken eller på nettet, sier Hjermann.

Hjermann synes ikke det er god nok grunn å fortsette sponsorvirksomheten i NRK selv om deler av spilleinntektene går til gode formål.

-  Å reklamere for pengespill bidrar til å gjøre pengespill til et populært fenomen. Noen vil få problemer av dette, sier han.

Norsk Tipping avfeier kritikken og sier de ikke bruker det gode formålet som legitimeringsgrunn for sponsing før enkeltprogrammer eller lotto-trekning på tv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer