Norsk Tipping tar spillselskap til retten i Lotto-strid

Norsk Tipping vil beskytte merkenavnet Lotto og tar det utenlandske spillselskapet Playcherry, som står bak Norgesspill.com, til retten. 

TIL RETTSSAK: Norsk Tipping og kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen tar det utenlandske spillselskapet Playcherry til retten. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
TIL RETTSSAK: Norsk Tipping og kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen tar det utenlandske spillselskapet Playcherry til retten. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

–Norsk Tipping har brukt lang tid og store økonomiske ressurser på å bygge opp merkevaren Lotto. Vi ønsker derfor å prøve denne saken for retten ettersom vi opplever at Playcherry utnytter merkevaren vi har skapt og markedsført gjennom flere år, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping til Dagens Næringsliv.

I desember tok Norsk Tipping kontakt og ba selskapet fjerne Lotto-betegnelsene som er blitt brukt på nettsidene i seks år, noe Playcherry ikke gikk med på. Norsk Tipping la dermed ned påstand om midlertidig forføyning for å stoppe bruken av ordet i markedsføringen.

– Lotto burde aldri vært registrert som et eget varemerke. Det må kjennes ugyldig på samme måte som potetgull, sier Playcherrys advokat Jan Magne Juuhl-Langseth i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig til avisen. Han viser til den nylige dommen fra Borgarting lagmannsrett, der Maarud tapte potetgullstriden mot Orkla fordi varemerkeregistreringen av ordet «potetgull» ble funnet ugyldig.

Tipping-partene møtes i Hedmark tingrett i slutten av mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer