Norsk tråler arrestert av russerne

På vei til Murmansk nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Avisa Nordlys melder at den norske tråleren «Langenes» er tatt i arrest av russisk kystvakt og er på vei inn til Murmansk.

Båten ble bordet onsdag kveld da de lå på Østbanken like øst for grensa i russisk sone, skriver avisa.

Tråleren, som er 56 meter lang, har et mannskap på 16 og eies av Gjøsund Fiskebåtrederi på Valderøy på Sunnmøre.

Tore Harald Roaldsnes er daglig leder i AS Roaldnes, selskapet som eier Gjøsund Fiskebåtrederi.

Han har fått beskjed om at grunnen til arrestasjonen er regelendringer fra russisk side, som han sier han aldri har hørt snakk om. Russerne har ifølge Nordlys gitt ham beskjed om at fra 1. november har de endret sjekkpunktet for hvor norske skip skal passere over grensa, og at norske fartøy skal rapportere fangstrapporter daglig til russiske fiskerimyndigheter.

Til avisa sier han at han har sjekket med norske myndigheter, og de sier at nye russiske regler fra 1. november er ukjent for dem.

- Her snakker vi om en stor, stor misforståelse. En eller annen plass i kommunikasjonen er det skjedd en fatal glipp, sier Roaldsnes til Nordlys.

«Langenes» er blant Norges aller mest moderne og effektive frysetrålere. Båten har et halvautomatisk fryseanlegg om bord og kan produsere 60 tonn fisk i døgnet, ifølge Fiskaren.

HYPERMODERNE: «Langenes», tidligere «Granit», er blant Norges aller mest moderne og effektive frysetrålere, etter at båten i fjor ble overtatt og ombygd av sunnmørsrederiet Gjøsund. Foto: GRANIT AS
HYPERMODERNE: «Langenes», tidligere «Granit», er blant Norges aller mest moderne og effektive frysetrålere, etter at båten i fjor ble overtatt og ombygd av sunnmørsrederiet Gjøsund. Foto: GRANIT AS Vis mer