Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk travkusk siktet for utpressing

Tre personer er siktet for utpressing av forretningsmann i Vestfold. De tre har truet mannen til å betale dem et flerfoldige millioner kroner. En av utpresserne er travkusken Atle Hamre, melder TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til utpressing eller medvirkning til dette, er de tre også siktet for trusler om bortføring og legemsbeskadigelse av forretningsmannen og hans familie.

De tre ble pågrepet i Sandefjord, Larvik og Stockholm i dag etter en planlagt politiaksjon.

Både KRIPOS, Økokrim, svensk politi, tollvesenet, fylkesskattesjefen i Vestfold og politiet i Larvik og Sandefjord har arbeidet med denne saken.

Politimesteren i Larvik, Svein W. Løsnæs, sier til NTB at fornærmede er en forretningsmann knyttet til næringslivet i Vestfold.

Vedkommende skal gjennom flere år ha blitt presset til å betale ut et antall millioner kroner til de siktede. Hvor mange millioner det kan være snakk om, ønsker politiet ikke å konkretisere.

Politimesteren vil heller ikke gi opplysninger om hvilke pressmidler de tre siktede har hatt i forhold til forretningsmannen.

Atle Hamre og den andre nordmannen er er sentrale i travmiljøet i Vestfold. Den tredje mannen er en opprinnelig jugoslavisk statsborger bosatt i Stockholm.

De to nordmennene avhøres av politiet i kveld og blir trolig fremstilt for varetektsfengsling i Larvik forhørsrett torsdag, mens tredjemann blir begjært utlevert fra Sverige.