LITE INFORMASJON: Norske Laila Johannessen (34) og samboeren Didrik Danielsen (38) bor på hotellet tre kilometer unna. Informasjonen de har fått kommer fra Norge. Foto: Privat
LITE INFORMASJON: Norske Laila Johannessen (34) og samboeren Didrik Danielsen (38) bor på hotellet tre kilometer unna. Informasjonen de har fått kommer fra Norge. Foto: PrivatVis mer

Norsk turist til Dagbladet: - Føles utrygt og usikkert

Laila Johannessen (34) og samboeren må vente til mandag med å reise hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag ettermiddag angrep væpnede menn strandhotell i den tunisiske byen Sousse. 37 mennesker skal være drept.

Angrepet startet på hotellet Imperial Marhaba. Tre kilometer unna, langs den samme sandstranda, ble norske Laila Johannessen (34) og samboeren Didrik Danielsen (38) beordret opp av stranda.

- Vi fikk bare beskjed om å gå opp fra stranda og inn på hotellet, forteller Johannessen.

De bor på hotellet med nesten samme navn - Marhaba Palace. Hun sier hun ikke hørte hverken skyting eller skriking, men de skjønte likevel raskt at noe var galt. Nå har de fått beskjed om at hele området er stengt av og at situasjonen er under kontroll.

Tunisias innenriksdepartement sier minst 37 mennesker har blitt drept i to forskjellige angrep i den tunisiske byen Sousse, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Lite informasjon Johannessen forteller til Dagbladet at informasjonen hun har om situasjonen er den hun har fått fra nordmenn hjemme i Norge. Reiseselskapet Detour har de kun snakket med én gang.

- Vi ringte dem og prata litt. Hun visste nesten ingen ting hørtes det ut som, forteller Johannessen.

HJEM PÅ MANDAG:  Norske Laila Johannessen (34) og samboeren Didrik Danielsen (38) har billett tilbake til Norge på mandag. Foto: Privat
HJEM PÅ MANDAG: Norske Laila Johannessen (34) og samboeren Didrik Danielsen (38) har billett tilbake til Norge på mandag. Foto: Privat Vis mer

Samboerparet var de eneste nordmennene som gikk av reiseselskapets buss på dette hotellet, men opplyser at det flere nordmenn langs stranda bort mot der angrepet skjedde.

- Det er jo hotell på rekke og rad bortover, forteller Johannessen om området de er på.

Må bli til mandag Minst 114 norske turister oppholder seg i Sousse i Tunisia, ifølge turoperatøren Detur. Selskapet har ikke fått informasjon om at noen er såret, men avlyser alle reiser til Tunisia på grunn av angrepet.

- Vi har sendt tekstmeldinger til alle våre kunder. Så langt har vi ikke informasjon om at nordmenn er såret, sier daglig leder Levent Cetin i Detur til NTB fredag ettermiddag.

Turoperatøren har totalt 159 nordmenn i det nordafrikanske landet akkurat nå, 114 av dem befinner seg i Sousse-området. Ingen av dem bodde på hotellene som ble rammet av angrepet, opplyser Cetin. Alle de 159 drar tilbake til Norge som planlagt mandag morgen. Deretter avlyser Detur inntil videre alle reiser til Tunisia.

Johannssen og samboeren er av dem som egentlig skal hjem på mandag. Hun syns ikke meldingen fra Detur var noe hyggelig å få.

- Det er ikke koselig å være her når det skjer sånn, sier hun.

Én gjerningmann drept En mann utstyrt med en kalasjnikov er skutt av politiet ved ett av hotellene som er angrepet, men ifølge et tunisisk nyhetsbyrå er det minst to gjerningsmenn.

Bildet viser en mann som har blitt skutt på stranden i turistbyen Sousse i Tunisia fredag ettermiddag. Væpnede menn skal ha angrepet flere hotell langs stranden og innenriksdepartementet opplyser at flere er drept. Foto: Chervonec / Instagram
Bildet viser en mann som har blitt skutt på stranden i turistbyen Sousse i Tunisia fredag ettermiddag. Væpnede menn skal ha angrepet flere hotell langs stranden og innenriksdepartementet opplyser at flere er drept. Foto: Chervonec / Instagram Vis mer

Et britisk vitne som var på stranden da angrepet skjedde sier det var en masseflukt vekk fra åstedet.

- Min sønn var i havet på den tiden, og jeg og min kone ropte på ham for å få han til å komme opp. Da han kom opp sa han «Jeg har nettopp sett noen bli skutt » forteller Gary Pine til Sky News.

Det skal være snakk om flere hotell som ligger tett i tett på den populære turiststranden i Sousse, og mangelen på informasjon har ført til at flere turister har barrikadert seg inne på hotellrommene sine.