Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk ukultur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Hydro kansellerer en milliardkontrakt med Farstad Shipping etter at Hydros internrevisjon har avdekket alvorlige brudd på selskapets anbudsprosedyrer. En ansatt i Hydro har betjent Farstad Shipping på en måte som kan ha sørget for at Farstad Shipping utkonkurrerte andre anbudsgivere, skriver Dagens Næringsliv.

Igjen minnes vi om at norsk penge- og forretningsmoral slett ikke er bedre enn mange andres. Troen på norsk moral, og et korrupsjonsfritt samfunn, fungerer snarere som et svært nyttig tåkedekke for de i vårt samfunn som er villige til å misbruke tillit, makt og posisjon til egen nytte. Eksemplene er etter hvert mange på at de finnes, og det er trolig en lang rekke eksempler som aldri når offentlighetens lys. Derfor er det positivt og viktig at et selskap som Norsk Hydro reagerer raskt når det avdekkes en forretningskultur som mange nordmenn fortsatt tror er forbeholdt land på sørligere breddegrader.