Norsk ungdom drikker lite

Norsk ungdom drikker minst i Europa. Men ligger på sjuendeplass når det gjelder storrøyking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en fersk undersøkelse svarte sju prosent av de norske ungdommene at de hadde drukket alkohol 20 ganger i løpet av det siste året. 9 prosent av de spurte hadde drukket øl tre ganger eller mer den siste måneden, skriver Aftenposten. Tallene i Danmark var henholdsvis 42 og 44 prosent.

Europeisk undersøkelse

Tallene kommer fra en undersøkelse der 26 europeiske land har deltatt. I Norge har 4.000 niendeklassinger vært med i undersøkelsen.

Undersøkelsen viser at gutter drikker seg oftere fulle enn jenter, med ett unntak: 30 prosent av de finske jentene svarte at de hadde vært fulle mer enn 20 ganger, mens 26 prosent av guttene svarte det samme.

Storrøyking

Norsk ungdom ligger på sjuende plass i Europa når det gjelder storrøyking. Så mange som 39 prosent av de norske jentene og 33 prosent av guttene svarte at de hadde røkt av og til siste måned. 10 prosent svarte at de hadde røkt før de ble 13 år.

Tre prosent av de norske elevene hadde brukt hasj eller marihuana, men hver fjerde norske elev regnet med at det var lett å skaffe seg tilgang på stoffet.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer