Norsk utenlandsstudent må lære om Norge

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Her sitter Eivind Kvernø (26) - med tre års sykepleierutdanning i Australia - som eneste nordmann på Nasjonalt sykepleiefagkurs i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Her skal han lære om Norge og det norske systemet, selv om han kan det meste fra før.

- De første kursdagene hadde vi vanlig samfunnsfag som jeg lærte alt på ungdomsskolen og videregående, sier 26-åringen, som synes det er merkelig at det ikke fins eget undervisningsopplegg for norske elever. Medelevene er deltakere fra hele verden, flere godt utdannede folk som har kjempet i årevis mot byråkratiet for å få sin utenlandsutdannelse godkjent i Norge.

Assistentjobb

- Det er absurd at det skal være så vanskelig å få jobb som sykepleier i et land som mangler flere tusen sykepleiere, sier Kvernø. Ifølge Norsk Sykepleierforbund er behovet på 3500- 5000 årsverk.

Kvernø har kjempet mot byråkratiet siden før jul, da han kom hjem fra Australia etter tre års sykepleierutdanning. I påvente av å få godkjent utdannelsen har han måttet jobbe som assistent ved Regionsykehuset i Trondheim.

Siden Dagbladet første gang skrev om saken 4. april i år har Kvernø fått «lisens som sykepleier» fra Statens autorisasjonskontor, men den gir ham ikke adgang til å jobbe selvstendig. Alt han gjør må skje under veiledning og kontroll av autorisert sykepleier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer