Norsk vann kilden til rikdom

Norske produsenter satser på å selge dyrt, norsk vann med høy kvalitet. Best pris for norsk eksportvann får vi i New York. Der koster norsk vann 70 kroner literen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Grunnvann fra bygda Vatnestrøm i Aust-Agder kan du kjøpe på flaske i New York for rundt 70 kroner literen. Slik er virkeligheten i kampen om tørste kunder. Vann blir gjerne fraktet rundt halve jorda så lenge noen vil betale.

- I USA er kundene villige til å betale mer for utenlandsk vann enn for sitt eget lokale vann. Vi har satset på å utvikle et produkt med høy kvalitet til et marked som er mer interessert i design enn det vi er i Norge, sier Øystein Kjæreng i Voss of Norway.

Eksklusivt

Norge eksporterer vann for 23,8 millioner kroner i året og kjøper vann for 6,1 millioner. I Norge blir ofte utenlandsk vann sett på som mer eksklusivt enn norsk. Norske vannprodusenter satser på at utlendingene synes norsk vann er like eksklusivt.

- Vi har ikke mulighet til å konkurrere på pris, men i en del land kan vi konkurrere på kvalitet, sier daglig leder i Olden Brevatn, Knut Ødven.

Av de 15 millioner literne de produserte i fjor, gikk 1,5 millioner liter halve jorda rundt og ble blant annet solgt i Japan og USA.

Mens Olden, Imsdal og Voss blir fraktet ut av landet, får vi Perier, San Pellegrino og Vitelle tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer