TRAGEDIE: Fire personer ble skutt i Prisma-butikken i kjøpesenteret i Esbo forrige nyttårsaften. Våpenet som ble brukt var stjålet i Norge. Foto: Martti Kainulainen / SCANPIX
TRAGEDIE: Fire personer ble skutt i Prisma-butikken i kjøpesenteret i Esbo forrige nyttårsaften. Våpenet som ble brukt var stjålet i Norge. Foto: Martti Kainulainen / SCANPIXVis mer

Norsk våpen brukt i finsk skytedrama

Fem ble drept på kjøpesenter i Esbo i Finland i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den dramatiske kjøpesenterskyting skjedde på nyttårsaften i fjor, og nå viser en foreløpig rapport fra finsk politi at våpenet som ble brukt, var stjålet i en våpenbutikk i Norge, melder NRK.

En 43 år gammel mann gikk inn på et kjøpesenter på årets siste dag og skjøt tre menn og en kvinne. Gjerningsmannens tidligere samboer ble seinere funnet drept i sin leilighet. Kvinnen jobbet vanligvis på kjøpesenteret, og de fire andre var kolleger av henne i matbutikken som lå i kjøpesenteret.

Sommeren 1990
Etterforskningen av saken viser nå at pistolen som ble brukt, ble stjålet fra en våpenbutikk i Norge sommeren 1990. Det er, ifølge NRK, ikke klart hvordan gjerningsmannen hadde fått tak i våpenet.

Skytedramaet skjedde på et av de største kjøpesentrene i Finland, og var fullt av kunder da drapsmannen begynte å skyte rundt seg like etter klokka ni om morgenen. Det brøt da ut full panikk.
Gjerningsmannen var tidligere dømt for ulovlig våpeninnehav, og skal tidligere ha truet med å drepe eks-samboeren.

Han hadde besøksforbud, og fikk ikke nærme seg verken hjemmet hennes eller arbeidsplassen.

Seinere samme dag ble mannen funnet død, og politiet bekreftet at han hadde skutt seg selv.