Norskættede Don (51) og kona sloss med hai på Hawaii

Idyllisk svømmetur endte med «Haikwondo»-oppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I helga var ekteparet Don og Mariko Haugen på svømmetur i Hawaii da de plutselig møtte på en nærmere fire meter lang tigerhai ansikt til ansikt.

De to hadde hatt en idyllisk svømmetur med skilpadder og var på vei tilbake til land da tigerhaien plutselig dukket opp og angrep, skriver News 10.

- Jeg hørte masse bråk, men ikke at det var folk som skrek. Plutselig var det som en Hollywood-scene, og jeg ser store kjever som kommer mot deg. Jeg klarer ikke å fortelle hvor skremmende det er, sier Mariko Haugen til kanalen.

Slo Haien Men så bestemmer Mariko seg for å gå til motangrep. Hun har trent selforsvar og mener det er takket være Taekwondoen at hun reagerte raskt.

- Treningen har lært meg hvordan jeg skal slå, og det gjorde jeg to ganger, sier Mariko i intervjuet med TV-kanalen og viser hvordan hun gjorde det.

Hun forklarer at det ene slaget traff, mens det andre traff på siden og førte hånda hennes inn i haigapet. Etter dette skal tigerhaien ha trukket seg unna og ekteparet fortsatt innover mot land.

Der ventet skrekkslagne tilskuere som tok hånd om de to. Mariko ble ikke bitt i episoden, men fikk et kutt som måtte sys med 60-70 sting.

Svært liten sjanse - Jeg tror vi var både uheldige og veldig heldige, sier ektemannen Don Haugen, som har familie i Norge.

Han forteller til TV-kanalen at familien elsker havet, og at han pleier å si til barna at det ikke er noen grunn til å frykte haier. Nå forsøker han å fordøye den spesielle historien.

- Sjansen for å bli bitt av hai er vel én til fire millioner for besøkende til Hawaii. Derfor burde ikke dette være noe å bekymre seg for, men når du snur deg og ser at en hai biter din kone, er plutselig oddsen 100 prosent.

 GIKK TIL ANGREP:  Mariko og Don Haugen ble angrepet av en tigerhai. Illustrasjonsfoto: AP
GIKK TIL ANGREP: Mariko og Don Haugen ble angrepet av en tigerhai. Illustrasjonsfoto: AP Vis mer