Norske 17-åringer pågrepet etter bombealarm

- Guttestreker som britisk politi har tatt veldig alvorlig, tror ledelsen ved guttenes skole i Nord-Norge.

STOR AKSJON: Politiet måtte vente på bombeeksperter fra RAF for å ransake boligen i Cambridge. Foto: Cambridge-news.co.uk
STOR AKSJON: Politiet måtte vente på bombeeksperter fra RAF for å ransake boligen i Cambridge. Foto: Cambridge-news.co.uk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var to 17-åringer fra Nord-Norge som i 08-tida i dag lokal tid ble pågrepet av politiet i Cambridge, får Dagbladet bekreftet. Ungdommene er i skrivende stund, tolv timer seinere, ennå i politiets varetekt.

Pågripelsene skjedde i forbindelse med at store politistyrker og militære bombeeksperter i morges rykket ut til et hus i Lovell Road i universitetsbyen, der guttene er utvekslingselever.

Boligen ble ransaket av personell fra det britiske luftvåpenet RAF i fullt beskyttelsesutstyr, mens et stort område var avsperret i det fredelige nabolaget. Familier i nærområdet ble bedt om å holde seg inne mens politiaksjonen pågikk, ifølge cambridge-news.co.uk.

Politiet og bombeekspertene jobbet på stedet til klokka 12, og tok da med seg det som blir betegnet som mistenkelige gjenstander. Utgangspunktet for aksjonen skal ha vært en ransakingsordre med hjemmel i en lov om tilvirking eller bruk av sprengstoff.

- Fordi det er en pågående etterforskning kan jeg verken bekrefte eller avkrefte opplysninger om saken, sier James Sutherland ved politiet i Cambridgeshire til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer