Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske 17-åringer pågrepet etter bombealarm

- Guttestreker som britisk politi har tatt veldig alvorlig, tror ledelsen ved guttenes skole i Nord-Norge.

STOR AKSJON: Politiet måtte vente på bombeeksperter fra RAF for å ransake boligen i Cambridge. Foto: Cambridge-news.co.uk
STOR AKSJON: Politiet måtte vente på bombeeksperter fra RAF for å ransake boligen i Cambridge. Foto: Cambridge-news.co.uk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var to 17-åringer fra Nord-Norge som i 08-tida i dag lokal tid ble pågrepet av politiet i Cambridge, får Dagbladet bekreftet. Ungdommene er i skrivende stund, tolv timer seinere, ennå i politiets varetekt.

Pågripelsene skjedde i forbindelse med at store politistyrker og militære bombeeksperter i morges rykket ut til et hus i Lovell Road i universitetsbyen, der guttene er utvekslingselever.

Boligen ble ransaket av personell fra det britiske luftvåpenet RAF i fullt beskyttelsesutstyr, mens et stort område var avsperret i det fredelige nabolaget. Familier i nærområdet ble bedt om å holde seg inne mens politiaksjonen pågikk, ifølge cambridge-news.co.uk.

Politiet og bombeekspertene jobbet på stedet til klokka 12, og tok da med seg det som blir betegnet som mistenkelige gjenstander. Utgangspunktet for aksjonen skal ha vært en ransakingsordre med hjemmel i en lov om tilvirking eller bruk av sprengstoff.

- Fordi det er en pågående etterforskning kan jeg verken bekrefte eller avkrefte opplysninger om saken, sier James Sutherland ved politiet i Cambridgeshire til Dagbladet.

Den videregående skolen i Norge som tenåringene er på utveksling fra, ble informert av rektoren ved skolen i Cambridge etter pågripelsene i dag tidlig.

- Vi vet ikke så mye mer enn at de to ble hentet av politiet i 08-tida i morges og at de fortsatt er på politistasjonen. Det ser ut som britisk politi tar dette veldig alvorlig, men for oss virker dette mer som guttestreker. Såvidt jeg forstår kan de ha prøvd å lage hjemmelagd fyrverkeri, sier assisterende rektor ved guttenes norske skole til Dagbladet.

Han opplyser at begge de to pågrepne 17-åringene, som er en del av en norsk gruppe på 30, bodde hos samme vertsfamilie i den aktuelle gata.

- En av lederne våre og begge mødrene til elevene reiser til England i morgen tidlig, så får vi vente og se hva politiet gjør videre i saken, sier skolelederen.

Medelever av ungdommene fortalte Dagbladet tidligere i kveld at de er rystet over pågripelsene, og at de ikke har fått noen informasjon direkte om hva som har skjedd etter at de oppdaget at 17-åringene ikke kom på skolen i morges.

Utenriksdepartementets pressevakt opplyser i kveld at UD ikke er kjent med pågripelsene i Cambridge.

MILITÆRT OPPBUD: Politiet jobbet sammen med militære mannskaper i over fire timer på stedet. Foto: Cambridge-news.co.uk
MILITÆRT OPPBUD: Politiet jobbet sammen med militære mannskaper i over fire timer på stedet. Foto: Cambridge-news.co.uk Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!