Norske 18-åringer siktet for massevoldtekt

Tre norske ungdommer på 18 år er siktet for å ha voldtatt en 16 år gammel svensk jente på feriestedet Ayia Napa på Kypros. Også to svenske gutter er pågrepet og varetektsfengslet. De fem risikerer 14 års fengsel dersom de blir funnet skyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 16 år gamle jenta ble i dag utskrevet fra et lokalt sykehus i Larnaca. Det var en jevnaldrene venninne som fant de seks på rommet, og varslet politiet. Da de kom lå tre av guttene i senga sammen med jenta. Hun ble innlagt på sykehus etter voldtekten, undersøkt av en gynekolog og behandlet. Ifølge kypriotiske politikilder skal kvinnen ha vært bevisstløs da hun angivelig ble voldtatt.

Overfalt

Jenta skal ha forklart at hun ble overfalt og voldtatt, og at det hele skal ha blitt filmet. Kypriotisk politi skal ha beslaglagt minst sju kameraer og filmopptak. Filmene skal gjennomgåes for om mulig å finne bevis for voldtekten.

De to svenske guttene som er pågrepet er henholdsvis 16 og 17 år gamle. De skal ikke ha kjent nordmennene, men vært på ferie i Ayia Napa. Byen betegnes som en fest-by for ungdommer.

Voldtekten, som betegnes som svært brutal, skal ha skjedd i går kveld. De tre nordmennene ble pågrepet i morges. De er i løpet av dagen blitt framstilt for en dommer som har varetektsfengslet dem i åtte dager, mens politietterforskningen pågår.

- Jeg kan bekrefte at tre nordmenn er pågrepet og siktet for voldtekt på Kypros, sier fungerende pressetalsmann Johan Vibe i Utenriksdepartementet til Dagbladet :på nettet.

Innrømmer sexlek

Guttene nekter for at de har voldtatt jenta, men innrømmer at de drev en form for sexlek med henne. Hva denne leken har gått ut på ønsker ikke det lokale politiet å gå nærmere inn på foreløpig.

De fem guttene har drukket store mengder alkohol, og ble svært fulle i løpet av natta.

Pakketur

De tre nordmennene skal ha reist til Kypros med Ving. Svenskene skal ha reist med enten Tjæreborg eller Always i Sverige.

En av Vings representanter har i løpet av dagen klart å komme i kontakt med nordmennene, men de ønsker ikke å kommentere samtalene med dem nærmere.

Advokathjelp

Den lokale konsulen på Kypros har i hele dag arbeidet med å få kontakt med de pågrepne. UD ønsker foreløpig ikke å si noe om hvor i Norge de tre kommer fra, men etter hva Dagbladet :på nettet forstår er to av de pågrepne fra Trøndelag.

Når konsulen får kontakt med de tre nordmennene vil han bistå dem med advokathjelp, og også formidle kontakt med familiene deres i Norge.

Det finnes en offentlig advokatordning på Kypros, og de tre vil derfor få oppnevnt en forsvarer. Likevel regner UD med at de kanskje ønsker bistand fra norske eller lokale private forsvarere.

Ayia Napa

Ayia Napa er et typisk feriested for ungdom, på lik linje med Ibiza. Om kvelden er det de unge som preger bybildet. Svært mange av dem er fra Norge, og de er kjent for å konsumere store mengder alkohol.