Norske aksjefond steg 10 mrd kroner på 17 uker

Nordmenn som har plassert penger i fond kan se tilbake på fire svært gode måneder med en verdistigning på nesten 10 milliarder kroner.

FEIRING: Aksjefond har steget så mye i år at det er grunn til feiring. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FEIRING: Aksjefond har steget så mye i år at det er grunn til feiring. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no) Norske personkunder hadde ved utgangen av april plassert 179,8 milliarder kroner i fond, hvorav 109,5 milliarder kroner i aksjefond. Beholdningen i aksjefond hadde da steget med 1.052 millioner kroner i løpet av april.

Samtidig viste tall fra Verdipapirfondenes Forening fredag at norske personkunder innløste aksjefond for netto 148 millioner kroner i april. Aksjefondene er likevel langt fra å ta igjen katastrofetapet

Globale fond dro lasset I beholdningsendringen ligger to elementer: tegning/innløsning og verdistigning. Innløsningen på 148 millioner kroner trakk isolert sett beholdningen ned. Dermed var det verdistigningen som likevel ga beholdningen et løft.

Verdistigningen som kom norske personkunder i aksjefond til del i april ble nærmere bestemt 1.200 millioner kroner (1.052 + 148).

Her finner du de beste aksjefondene

Går vi inn på de enkelte kategoriene av fond, ser vi at globale aksjefond alene fikk en verdistigning på 682 millioner kroner i april. Norske aksjefond steg på sin side 191 millioner kroner i løpet av måneden.

Norske personkunder har nå hatt en verdistigning på 9,7 milliarder kroner på sine aksjefond så langt i 2013.

Opp også i mai Etter at hovedindeksen og fondsindeksen på Oslo Børs steg henholdsvis 1,9 og 1,7 prosent i april, har den oppadgående trenden fortsatt utover i mai.

Hovedindeksen steg 2,1 prosent i april
, mens fondsindeksen steg 2,6 prosent.