Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske aksjer frister ikke

- Det ser så lite attraktivt ut, sier Nordea-strateg Sigrid Wilter Slørstad om norske aksjer, til tross for årsbeste i oljeprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Prisen på et fat Nordsjø-olje har steget til over 48 dollar fatet, det høyeste for året.

Hovedindeksen ved Oslo Børs har hentet inn det som gikk tapt i januar og februar. Men i strategirapporten for mai beholder Nordea sin undervekt i norske aksjer.

Nøytralvekt Ifølge Finansavisen får aksjer generelt nøytralvekt fra bankens investeringsstrateger, mens regionanbefalingene gir et mer nyansert bilde: Nordea anbefaler overvekt i USA og Europa, nøytralvekt i fremvoksende markeder (Asia og Øst-Europa er oppjustert) og undervekt i Japan (nedjustert) og i Norge.

- Hva skal til for å løfte norske aksjer fra undervekt?
- Verdsettelsen. Det er dyrt. P/E er på nesten 16, mot normalt 11 til 12. Det ser så lite attraktivt ut når du samtidig venter et fall i inntjeningen i kvartalet på 34 prosent, sier Slørstad til Finansavisen.

Følg med på oljeprisen Siden etterspørselen fortsetter å stige, og høykostprodusenter presses ut og reduserer tilbudet, tror ikke Nordea at oljeprisen skal under 30 dollar fatet igjen. Samtidig er det lite trolig at oljeprisen skal opp til gamle høyder, mener Slørstad, som ser for seg at prisene fremover vil svinge innenfor et intervallet fra 35 til 60 dollar fatet.

- Det er en risiko for at vi taper avkastning når Oslo Børs stiger på stigende oljepris. Men markedet er skjørt når det er så dyrt og inntjeningsveksten er så lav, sier hun.

Globalt er inntjeningsestimatene moderate - forventningene til vekst i 2016-EPS har falt til 2,4 prosent. Dermed ligger det ikke an til en markert oppgang i aksjer globalt.

Flere nyheter
- Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke
Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo

Hele Norges coronakart