Norske antivoldskurs for asylsøkere vekker oppsikt

Men kursene kan forsvinne.

KAN FORSVINNE: Kursene for asylsøkere kan bli avviklet på grunn av manglende økonomisk støtte.
KAN FORSVINNE: Kursene for asylsøkere kan bli avviklet på grunn av manglende økonomisk støtte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste par årene har menn ved de fleste norske asylmottak fått tilbud om å være med i «dialoggrupper mot vold», hvor de har fått opplæring i «norske lover og verdier», og at vold mot kvinner og  barn er uakseptabelt. Kursene har vært finansiert av UDI.

Nå vurderer andre europeiske land som Danmark tilsvarende opplegg, skriver storavisa New York Times, som har vært med på kurs i Sandnes og Lunde i Telemark, og omtaler kursene under tittelen «Norge tilbyr migranter kursing i hvordan de skal behandle kvinner».

- Norge har ledet vei, skriver avisa.

Frykter kutt Men stiftelsen Alternativ til vold, som har ledet prosjektet og lært opp asylmottaksansatte landet over, antar at kurstilbudet vil forsvinne. UDI har nemlig kuttet tolkestøtten (som var på inntil 25 000 kr per kurs).

- Vi har fått beskjed om at det handler om økonomi, og at det skyldes kutt i UDIs budsjetter. Det er et eksempel på at brannslukking prioriteres over forebyggende arbeid. Mye innsats i Norge rettes inn hvor volden allerede har skjedd, vi må tilsvarende bygge opp like gode tiltak som handler om å forebygge før volden skjer, sier Jannicke Stav, psykologspesialist og prosjektleder i Alternativ til vold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer