- Norske arbeidere føler seg ekskludert

LO i Bergen får stadig meldinger om nordmenn som mener utenlandske arbeidere svekker arbeidsmiljøet. Nå frykter de norsk flukt fra håndverkeryrkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det siste året har vi mottatt ti formelle klager på arbeidsmiljøet fra misfornøyde nordmenn. Uformelt hører vi om dette ukentlig, sier Mads Kleven, leder av Union Fagforening i Bergen og Bergen LO.

Klagene kommer fra norske arbeidere som har havnet i mindretall, skriver Bergens Tidende.

- De føler at de blir ekskludert fra den sosiale biten av arbeidet. De kan ikke lenger komme på jobb og fortelle hva de gjorde i helgen. De går på jobb, sitter og spiser, for så gå hjem, sier Kleven til avisen.

Fagforeningslederen forteller om et delt arbeidsmiljø.

- De norske sitter i en del av brakken, mens de polske samler seg i den andre delen. Hvis det er sånn det skal være fremover, så er det flere som sier de vil vurdere å finne noe annet å gjøre, forteller Kleven.

Han frykter at de unge skal finne seg noe annet å gjøre og at man er i ferd med å miste en generasjon unge håndverkere.

- På alle håndverksfagene, ikke minst innen bygg, opplever jeg en stigende bekymring. Malerbransjen var tidligst ute med å bruke mye utenlandsk arbeidskraft. Da er det den bransjen som først får merke det. Det har vi sett ved at malerlinjene legges ned på skolene. Ungdommen velger ikke lenger det yrket, sier Kleven.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer