Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norske artister er late og uflidde

Trine Rein kritiserer artistkolleger Popartisten Trine Rein har klare meninger om hvorfor flere norske artister sliter med gjennombruddet. - Mange av dem må selv ta skylden for at de ikke selger plater. De ser sjuskete ut, de er late og de er mest opptatt av å lage musikk for hverandre, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De må ta seg selv kraftig i nakken og jobbe mer. Dette er en underholdningsbransje, fortsetter Trine Rein.

Hun kritiserer norske underholdningsartister for holdningene de har til arbeidsinnsats, karriere og image.

Lag kassetter!

- Mange norske band og artister er mer opptatt av å sitte på Smuget og røyke og drikke i stedet for å jobbe. Ofte er de mest interessert i å tekkes andre musikere enn å lage god underholdning.

- Hvis de ikke er interessert i å selge plater, kan jeg ikke skjønne hvorfor de spiller inn en CD for utgivelse. De burde heller kopiere opp en kassett og sende den ut til venner og kjente, sier Trine Rein til Dagbladet.

Hard konkurranse

Denne høsten blir 39 nye artister og band platelansert. Dette åpner for en beinhard konkurranse om din og min oppmerksomhet.

Trine Rein har gjort stor suksess både hjemme i Norge og i utlandet med sine albumutgivelser. Debutplaten «Finders Keepers» solgte godt over en halv million eksemplarer. Oppfølgeren «Beneath my skin» har solgt nær 300 000 i løpet av fire måneder.

Mer image

Trine Rein er ikke i tvil om hvorfor nettopp hun har gjort suksess.

- For det første må man lage det folk vil ha. De artistene som lager musikk for et smalt publikum kan ikke forvente høye salgstall.

- For det andre må artistene tenke mer på image. Det nytter ikke å se ut som en dass og tro at dette selger plater. Å gå i olabukser og være uflidd holder ikke, bortsett fra når det er et bevisst imagevalg. I så fall må det stemme med budskapet og musikken man spiller, slår hun fast.

Flatt hår

- Underholdning dreier seg om å selge en drøm. Voksne folk skjønner sikkert at jeg er et helt alminnelig menneske, men for noen tenåringer er det faktisk helt utenkelig at jeg våkner opp med flatt hår om morgenen. Det er fordi jeg aldri viser den siden av meg selv offentlig. Underholdning er også en visuell ting, sier Trine Rein, som har følgende råd til høstens platedebutanter:

- Du må satse veldig mye og ville veldig mye. Du må også tåle magre år før suksessen kommer. Det tar tid.