Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske banker blakke på en måned

- Vi redder dem ikke en gang til, advarer Norges Bank.

 ADVARER:  - Bankene må ikke regne med at NorgEs Bank redder dem en gang til, advarer direktør Kristin Gulbrandsen. Foto: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX.
ADVARER: - Bankene må ikke regne med at NorgEs Bank redder dem en gang til, advarer direktør Kristin Gulbrandsen. Foto: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Flertallet av norske banker har ikke nok penger til å klare seg på egen hånd i én måned hvis en ny kredittkrise oppstår. Det viser en undersøkelse foretatt av Norges Bank.


Norges Bank har gjennomført en såkalt «stresstest» på 149 norske banker, og ledelsen mener resultatet er oppsiktsvekkende, skriver Dagens Næringsliv.


Hele 120 banker har nemlig ikke god nok likviditet til å klare seg i én måned dersom de ikke får tilførsel av kapital fra finansmarkedene og de samtidig er i en situasjon hvor 5 prosent av kundeinnskuddene tas ut.- Kun 29 banker hadde nok likviditet til å klare en slik kredittskvis, sier direktør Kristin Gulbrandsen i Norges Bank.


- Redder dem ikke igjen

Tallene overrasker henne idet hun mener at finanskrisen burde ført til at bankene ville ha endret tilpasningen sin for å bli mindre sårbare ved en ny krise.

- Nå er de like sårbare som før finanskrisen, konstaterer hun.

Hun er redd for at bankene har oppfattet det slik at Norges Bank uansett vil stille opp med kapital dersom de ikke klarer å skaffe det selv, men advarer om at det slett ikke er tilfelle.


- De kan ikke forvente at sentralbanken kommer inn og redder dem, slår hun fast.

(NTB).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling