Norske bankkunder (st)rømmer til Skandiabanken

Høyere rente i de andre bankene har gitt Skandiabanken en kraftig vekst og tidenes beste første halvår.

KAPRER KUNDER: Norske bankkunder har flyktet til Skandibanken i hopetall i første halvår. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
KAPRER KUNDER: Norske bankkunder har flyktet til Skandibanken i hopetall i første halvår. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Kundene har strømmet til Skandiabanken i år, etter at de fleste andre bankene i Norge har økt renten. Skandiabanken Norge har ikke endret renten siden vinteren 2012.

Bankens økte satsning på boliglån har gitt en utlånsvekst på 8 milliarder kroner.

Kraftig økning i utlån Antall utbetalte boliglån steg med 63 prosent sammenlignet med 1. halvår i 2012, mens antall billån økte med 48 prosent i samme periode.

- Vi er strålende fornøyd med at så mange vil låne penger hos oss, og at mange tusen kunder har ventet tålmodig mens vi har behandlet søknaden deres. Vi kunne ikke forutse den store bølgen av nye kunder, men har både økt bemanningen og endret rutiner for å kunne ta i mot alle, sier banksjef for Skandiabanken Norge, Magnar Øyhovden.

- Skal vokse mer Utlånsveksten har gitt banken mange nye kunder og i 1. halvår fikk Skandiabanken 60 prosent flere kunder enn i samme periode i fjor.

Banken har nå 370.000 kunder og utviklingen er i tråd med bankens ambisjoner om å vokse, heter det i halvårsrapporten.

- Det har vært et ekstraordinært halvår med gode resultater på mange områder. Vi har vokst og skal vokse mer framover, sier Øyhovden.

Flere kunder bedre lønnsomhet Skandiabanken i Norge hadde et driftsresultat på 141 millioner kroner før tap og skatt i første halvår, opp 42,4 prosent fra 99 millioner kroner i samme periode i fjor.

Resultatet før skatt er det beste halvåret i Skandiabankens historie, og forklares med den kraftige økningen i lån til bolig.

Netto renteinntekter steg fra 227 til 252 millioner kroner. Resultatet før skatt økte fra 105 til 131 millioner kroner, mens det etter skatt gikk fra 76 til 95 millioner kroner.

Men økte utlån gir også større tap. Netto kredittap i første halvår var på 10 millioner kroner.