- Norske Bård blir Saab-eier

Koenigsegg og norske investorer skal ha signert intensjonsavtale med GM.

- BLIR SAAB EIER:   Koenigsegg og norske investorer har underskrevet en intensjonsavtale om å kjøpe Saab, melder SVT. Norske Bård Eker (til venstre) eier Koenigseggs sammen med Christian von Koenigsegg (til høyre) og blir dermed Saab-eier. Foto: Leif Stang
- BLIR SAAB EIER: Koenigsegg og norske investorer har underskrevet en intensjonsavtale om å kjøpe Saab, melder SVT. Norske Bård Eker (til venstre) eier Koenigseggs sammen med Christian von Koenigsegg (til høyre) og blir dermed Saab-eier. Foto: Leif Stang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det lille, men eksklusive sportsbilselskapet Koenigsegg går sammen med norske investorer om å kjøpe svenske Saab.

Det sier kilder til Sveriges Televisions Rapport.

Nordmannen Bård Eker eier sammen med svenske Christian von Koenigsegg majoriteten av sportsbilprodusenten.

Ifølge TV-kanalens kilder har kjøperne nå underskrevet en intensjonsavtale om kjøp med de amerikanske eierne General Motors (GM).

Alle detaljene rundt kjøpet er imidlertid ikke på plass og det kan ta måneder før salget gjennomføres.

Intense forhandlingerIntensjonsavtalen skal ha blitt klar etter intense forhandlinger i Zürich. Ifølge SVT skal nordmennene ha de finansielle musklene som skal til for å kjøpe og drive selskapet.

I slutten av mai ble det kjent at GM blant annet krevde at kjøperen av Saab både måtte ha utholdende finansielle muskler og muligheten til å gjennomføre handelen raskt.

Foreløpig er det uvisst hvem de norske investorene er. Som en av majoritetseierne i Koenigsegg blir Bård Eker automatisk en av eierene, noe han tidligere har sagt at han er svært interessert i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer