- Norske barn må lære mer om Pakistan

- Norske skoler må bli mer flerkulturelle, sier leder for Norsk innvandrerforum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg ser ikke problemet med å ha skoler hvor 100 prosent har minoritetsbakgrunn, sier leder for Norsk innvandrerforum, Athar Ali, til Dagbladet.no.

Debatten har rast på Dagbladet.no etter at Aslam Ahsan sa han ville busse innvandrerbarn til vestkanten. Bakgrunnen var en oversikt Utdanningsetaten offentliggjorde tirsdag som viser at av 48 grunnskoler dette skoleåret har over 50 prosent elever med annet morsmål enn norsk.

Her kan du se minoritetsandelen i Oslo-skolene (lenke nederst på sida).

- Ingen menneskerett

Etter at saken ble publisert på Dagbladet.no har det foreløpig kommet inn over 2000 debattinnlegg. En av dem som reagerte mest på Ahsans forslag, var Frp\'s Christian Tybring-Gjedde. Han mener det er innvandrernes eget ansvar å gjøre noe med gettofiseringen i Oslo. - Det er faktisk ingen menneskerett å bo i Oslo. Innvandrerne må selv velge å ikke bosette seg i enkelte gettoområder. En leilighet i Grorurdalen er dyrere enn mange andre steder i landet. Hvis de ønsker å bli en del av samfunnet, må de søke til andre områder, sa stortingsrepresentanten til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer