Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norske bedrifter forsker for lite

Sør-Korea bruker mer enn fire ganger så mye som Norge på forskning og innovasjon. Statsminister Erna Solberg (H) mener norske bedrifter må bli flinkere til å satse på dette området.

BRUK HODET: Statsminister Erna Solberg er på tur i Sør-Korea. Hun mener norske bedrifter bør bli langt flinkere til å satse på forskning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BRUK HODET: Statsminister Erna Solberg er på tur i Sør-Korea. Hun mener norske bedrifter bør bli langt flinkere til å satse på forskning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norske bedrifter forsker for lite og det skyldes to ting. Det skyldes nok hva slags bedrifter vi har, mindre av de mest forskningsintensive, men også at norske bedrifter forsker for lite. Og det er vi nødt til å løfte opp mere, sier statsminister Erna Solberg til NRK.

I Sør-Korea har Solberg fått se blant annet roboter som kan gå inn i områder som er farlige for mennesker og 3D-skrivere som kan brukes til medisinske formål, blant annet til produksjon av implantater.

Hun vil få til mer forskning ved å legge til rette for ulike ordninger for partnerskap med bedrifter.

Statsministeren avsluttet lørdag sin Asia-rundtur. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!