Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske bedrifter gir blaffen i Datatilsynet

- Datatilsynet mener altfor mange i norsk næringsliv, blant annet de største statseide bedriftene, gir blaffen i reglene for vern av ansatte. Hvor er LO?, spør Datatilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av sommeren har store bedrifter som Statoil, Telenor, og nå Raufoss Service sparket ansatte som har misbrukt Internett til å se på porno eller høre på musikk, skriver digi.no.. Dette har bedriftene gjort etter å ha sjekket den ansattes PC eller logger for den enkeltes bruk av Internett.

- Dette er ikke lov, sier Knut Kaspersen, fungerende direktør og sjef for juridisk avdeling i Datatilsynet, til digi.no.

- IT-sjefer kan sjekke den enkelte ansattes PC og logger for å administrere og planlegge, men har ikke lov å fortelle ledelsen om hva han/hun finner. Skal man stoppe uønsket aktivitet må dette gjøres med sperrefilter eller annen teknologi som stopper grupper eller avdelinger, ikke bare enkelte utvalgte.

(Dagbladet.no)