Norske bedrifter rammes av Saab-konkurs

Norske bildelprodusenter mister tradisjonsrik, men liten kunde.

USIKKER FRAMTID: De ansatte i Saab venter i spenning på hva de har i vente etter at det amerikanske konsernet General Motors varsler at de vil kvitte seg med Saab. Her fra Saab Automobil i Akalla.
Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
USIKKER FRAMTID: De ansatte i Saab venter i spenning på hva de har i vente etter at det amerikanske konsernet General Motors varsler at de vil kvitte seg med Saab. Her fra Saab Automobil i Akalla. Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere norske selskaper leverer deler til svenske Saab, som nå har en høyst usikker framtid.Allikevel vil en eventuell konkurs i den tradisjonsrike bilprodusenten trolig ha små konsekvenser for norsk industri og arbeidsplasser, ifølge selskapene Dagbladet.no har snakket med.

- Vi leverer bensintanker og luftkanal-system til Saab, men vår hovedkunde i Sverige er Volvo. At Saab har problemer er en utfordring, men det vil ikke ha en stor påvirkning på oss om de går konkurs, sier direktør i TI Automotive på Kongsvinger, Peter Didriksson.

- Blitt nisjebilKongsberg Automotive er allerede hardt rammet av finanskrisen. De leverer setevarmere og girskifte til Saab.

- Først og fremst er det synd for Saab. Jeg har forståelse for at General Motors handler som de gjør, de har varslet dette i lang tid. Saab har utviklet seg til å bli en nisjebil, sier Kongsberg Automotives kommunikasjonsdirektør Ronny Lie.

De siste årene har selskapet leveranser til Saab sunket.

- Vi er lite eksponert mot Saab nå og har lite utestående fordringer hos de, sier Lie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer