Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske Bendik (18) var i Roskilde-dødstårnet før ulykka

- Det er så tragisk.

VED DØDSTÅRNET: Bendik Kvingan (18) og Torgeir Fladby (17) var på campen noen hundre meter fra Tuborg-tårnet da ulykken inntraff. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
VED DØDSTÅRNET: Bendik Kvingan (18) og Torgeir Fladby (17) var på campen noen hundre meter fra Tuborg-tårnet da ulykken inntraff. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROSKILDE (Dagbladet): I ettermiddag omkom en 35-årig tysk kvinne på Roskilde-festivalen. Hun falt ned fra et serveringsted som befinner seg 26 meter over bakken i det såkalte Tuborg-tårnet på campingområdet.

Noen hundre meter fra dødstårnet campet nordmennene Bendik Kvingan (18) og Torgeir Fladby (17). De så ikke selve ulykken, men forteller til Dagbladet at området med en gang ble sperret av politiet.

- Jeg tror slike ulykker gjør at foreldre blir mer skeptiske til å sende barna sine til Roskilde-festivalen. Selv prøver jeg å skyve det bort fra bevisstheten at vi var så nærme dødsulykka. Det er så tragisk, forteller Kvingan.

- Følte meg trygg Han har selv vært oppe i Tuborg-tårnet hvor kvinnen falt i døden.

- Jeg følte meg trygg. Men nå tør jeg ikke dra opp dit igjen, sier han.

Camp-kompis Torgeir Fladby forteller at stemningen på campen har vært trykket siden dødsulykka.

- Stemninga dalte med en gang, sier han.

 Da Dagbladet var på ulykkesstedet, var politiet i full gang med å avhøre vitner. Ingen av vitnene ønsket å gi en kommentar om det de hadde sett til Dagbladet.

Krisehjelp Et stort område med en radius på rundt 200 meter er sperret av.

- Vi etterforsker nå om det er tale om en grov overtredelse av arbeidsmiljøet eller ren uansvarlighet, sier kommunikasjonsmedarbeider Carsten Andersen i Vestsjællands politidistrikt til Dagbladet.

Et vitne forteller Danmarks radio at kvinnen var i baren på toppen av tårnet. Hun krabbet over et gjerde og kom seg til sikkerhetsnettet som skal hindre at folk faller utenfor. Hun sto der noen sekunder før nettet kollapset under henne.

Roskildefestivalen opplyser på hjemmesiden sin at de har et team av sosialarbeidere som er på stedet for å yte krisehjelp til vitner som trenger noen å snakke med.

SPERRET AV: Politiet har sperret av et område med ren radius på cirka 200 meter rundt ulykkesstedet. Kvinnen falt ut fra området i den røde ringen på bildet.  Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
SPERRET AV: Politiet har sperret av et område med ren radius på cirka 200 meter rundt ulykkesstedet. Kvinnen falt ut fra området i den røde ringen på bildet. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer