- Norske bistandspenger går til å lønne terrorister

Abdallah Barghoutis bomber drepte 66 mennesker. Nå får han utbetalt 6000 kroner i måneden mens han sitter i fengsel.

FEM AV SEKSTISEKS: Her er fem av ofrene etter at en selvmordsbomber sprengte en bombe laget av terroristen Abdallah Barghoutis, som har rett til 6000 kroner i månedslønn i tillegg til andre sosiale ytelser på grunn av at han sitter i israelsk fengsel. Fra øverst til venstre: Hemda (2), Mordechai, Ra'aya (14), Tzira og Yitzhak (4). Foto: EPA/Israleske myndigheter
FEM AV SEKSTISEKS: Her er fem av ofrene etter at en selvmordsbomber sprengte en bombe laget av terroristen Abdallah Barghoutis, som har rett til 6000 kroner i månedslønn i tillegg til andre sosiale ytelser på grunn av at han sitter i israelsk fengsel. Fra øverst til venstre: Hemda (2), Mordechai, Ra'aya (14), Tzira og Yitzhak (4). Foto: EPA/Israleske myndigheter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 9. august 2001 gikk en mann inn i restauranten Sbarro midt i Jerusalem, bærende på en gitarkasse. I gitarkassa var det ei bombe på mellom fem og ti kilo, innpakket i nagler, skruer og bolter, for å gjøre skaden størst mulig.

Familien Schijveschuurder var på besøk i Jerusalem for å slappe av noen dager, og sju av familiemedlemmene satt og spiste da restauranten ble omgjort til et levende helvete av den hjemmelagde koffertbomba.

Totalt døde 15 mennesker og 130 ble skadd i selvmordsaksjonen, men familien Schijveschuurder ble hardest rammet. Mora Tzira og faren Mordechai døde begge i terrorangrepet. I tillegg døde lille Hemda (2), hennes bror Yitzhak (4) og søsteren Ra'aya (14). Ytterligere to søstre ble skadd i angrepet som ble utført under den andre intifadaen.

Tre eldre brødrene som ikke var med ut for å spise, identifiserte likene til sine foreldre og søsken seinere samme dag.

Mannen som bygde koffertbomba heter Abdallah Barghouti - «Hamas' ingeniør», en mann som har innrømmet at han var hjernen bak en rekke terrorangrep som likner på det som rammet Sbarro-restauranten. Totalt døde 66 mennesker av Barghoutis bomber før han i 2004 ble pågrepet og i dag soner han 67 livstidsdommer i israelsk fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer