Norske bistandspenger til serbisk yoga

Også et musikkorps i Sør-Afrika fikk midler av Norge i fjor, skriver DN.

BISTAND: Norske bistandspenger er blant annet brukt til yoga i Serbia og musikkorps i Sør-Afrika. Utenriksminister Børge Brende etter at han deltok i muntlig spørretime onsdag.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BISTAND: Norske bistandspenger er blant annet brukt til yoga i Serbia og musikkorps i Sør-Afrika. Utenriksminister Børge Brende etter at han deltok i muntlig spørretime onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det serbiske yogaforbundet, musikkorps i Sør-Afrika og det kinesiske handelsdepartementet var blant mottakere av norske bistandsmidler i fjor, viser en oversikt Dagens Næringsliv har laget.

De store kjente organisasjonene som FNs utviklingsprogram UNDP, Norfund, UNICEF, Flyktninghjelpen, Røde Kors og Den Globale Vaksinealliansen (Gavi) fikk de største summene i fjor.

20 av de 26 milliardene fra Norge går til 70 aktører som alle får mer enn 50 millioner kroner. De seks øvrige milliardene fordeles på ikke mindre enn 1.400 mottakere.

Dagens Næringsliv har spurt Utenriksdepartementet om hva pengene har blitt brukt til.

Blant annet har Yoga Federation of Serbia fått 8.000 kroner til et kvinneprosjekt som har som mål å hjelpe voldsutsatte kvinner tilbake til yrkeslivet.

Norges Musikkorps Forbund har fått 2,1 millioner kroner til samarbeid med det sørafrikanske Field Band Association, og handelsdepartementet i Kina står som mottaker av 28 millioner kroner. Disse pengene går ifølge UD til å finansiere ni ulike samarbeidsprosjekter innen miljø.

Statssekretær Tone Skogen i Utenriksdepartementet sier at antallet mottakere har blitt redusert de siste årene, og at de ønsker å redusere det ytterligere, fordi det kan være like krevende å forvalte og sørge for god måloppnåelse i de små avtalene som i de store.

(NTB)