Norske bistandspenger til serbisk yoga

Også et musikkorps i Sør-Afrika fikk midler av Norge i fjor, skriver DN.

BISTAND: Norske bistandspenger er blant annet brukt til yoga i Serbia og musikkorps i Sør-Afrika. Utenriksminister Børge Brende etter at han deltok i muntlig spørretime onsdag.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BISTAND: Norske bistandspenger er blant annet brukt til yoga i Serbia og musikkorps i Sør-Afrika. Utenriksminister Børge Brende etter at han deltok i muntlig spørretime onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det serbiske yogaforbundet, musikkorps i Sør-Afrika og det kinesiske handelsdepartementet var blant mottakere av norske bistandsmidler i fjor, viser en oversikt Dagens Næringsliv har laget.

De store kjente organisasjonene som FNs utviklingsprogram UNDP, Norfund, UNICEF, Flyktninghjelpen, Røde Kors og Den Globale Vaksinealliansen (Gavi) fikk de største summene i fjor.

20 av de 26 milliardene fra Norge går til 70 aktører som alle får mer enn 50 millioner kroner. De seks øvrige milliardene fordeles på ikke mindre enn 1.400 mottakere.

Dagens Næringsliv har spurt Utenriksdepartementet om hva pengene har blitt brukt til.

Blant annet har Yoga Federation of Serbia fått 8.000 kroner til et kvinneprosjekt som har som mål å hjelpe voldsutsatte kvinner tilbake til yrkeslivet.

Norges Musikkorps Forbund har fått 2,1 millioner kroner til samarbeid med det sørafrikanske Field Band Association, og handelsdepartementet i Kina står som mottaker av 28 millioner kroner. Disse pengene går ifølge UD til å finansiere ni ulike samarbeidsprosjekter innen miljø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer