Norske blitzere i voldelige opptøyer i Danmark

Minst 20 norske ungdommer er med i opptøyene som pågår nå. Rundt 200 er pågrepet og flere alvorlig skadd i opptøyene så langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere ungdommer er overkjørt av politiets kjøretøy, ifølge en journalist fra det danske nyhetsbyrået Ritzau, som befinner seg på stedet. Og mange er hardt skadd etter at radikale ungdommer, politifolk og medlemmer av en MC-gjeng støtte sammen i København.

Politiet anholdt rundt 200 ungdommer, melder den danske avisen politiken.dk.

Politiets biler ble bombardert med brostein, flasker og kraftige kanonslag. Og politiet svarte med å bruke tåregass, og med å sperre inn demonstranter ved bruk av store vogner som er til spesialbruk under demonstrasjoner, såkalte «hollændervogner,» ifølge den danske avisen politiken.dk. 

20 nordmenn med

- Åtte personer fra Uffa i Trondheim har reist ned, i tillegg til en del fra Blitz. Jeg regner med at det er over 20 nordmenn der, sier en kvinne som er en del av Uffa-miljøet i Trondheim.

Hun forteller at det har vært snakk om å støtte de danske ungdomsaktivistene lenge. De norske ungdommene som har reist ned er alle i 20-årsalderen.

Det er ikke kjent om noen av de norske aktivistene er skadd i opptøyene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer