RANET: Camilla Isbrekken er en av to norske studenter fra Hald Internasjonale senter i Mandal, som er i Lima for Strømmestiftelsens utvekslingsprogram Act Now. Foto: Privat
RANET: Camilla Isbrekken er en av to norske studenter fra Hald Internasjonale senter i Mandal, som er i Lima for Strømmestiftelsens utvekslingsprogram Act Now. Foto: PrivatVis mer

Norske Camilla (20) ble pistolranet og bakbundet i Peru

Brutale ranere stakk av med laptoper, mobiltelefoner og fotoutstyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det var Trondheims-jenta Camilla Isbrekken (20) som ble truet med pistol, tvunget inn i et kott og brutalt ranet i Perus hovedstad Lima i natt norsk tid.

Isbrekken er en av to norske studenter fra Hald Internasjonale senter i Mandal, som er i Lima for Strømmestiftelsens utvekslingsprogram Act Now.

KottGeneralsekretær i Strømmestiftelsen Øyvind Aadland sier Isbrekken var på kontoret sammen med den norske medstudenten og en peruviansk statsborger, da de to sistnevnte gikk ut for å kjøpe mat.

Mens Isbrekken var alene på kontoret brøt fire ranere seg inn, svært brutalt.

Camilla Isbrekken ble så bakbundet, slått og truet med pistoler, før gjerningspersonene bandt Isbrekkens hender bak ryggen hennes og låste henne inn på et kott.

- Hun ble slått, men er nå i god fysisk form. Det gikk bra, tross alt, sier Aadland i Strømmestiftelsen til Dagbladet.

Det var den norske medstudenten som fant 20-åringen i kottet etter overfallet.

Gjengmentalitet
- Det ble borttatt et par laptoper, mobiltelefoner, fotoutstyr og noe kontanter. Det sies at det har vært grupper av ungdommer som har tatt seg inn i byen den siste tida, som opererer med en slags gjengmentalitet, sier Aadland om mulige gjerningsmenn.

Han understreker imidlertid at dette kun blir for rykter å regne.

Episoden er meldt til politiet.

Isbrekken ble tatt hånd om på et hotell i nærheten etter episoden.