Norske Christina (39) bor rett ved åstedet for terrorangrepene: - En sjokkmelding. Jeg er rystet

Nordmenn i Paris er preget av terroren.

I PARIS: Christina Werner Wallinn (39) sier til Dagbladet at folk i Paris virker sterkt preget av hendelsen i dag. Foto: Privat
I PARIS: Christina Werner Wallinn (39) sier til Dagbladet at folk i Paris virker sterkt preget av hendelsen i dag. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Christina Werner Wallinn (39) er i Paris sammen med sin far, og leier en leilighet rett ved stedet som i natt ble rammet av terror.

128 mennesker er bekreftet drept i de seks ulike angrepene i byen, og nesten 200 personer er skadet.

Hun og faren var ute og gikk i går lkveld, og vurderte gå innom en fotballpub, men lot det være. vel tiolbake i leiligheten fikk de en telefon med informasjonm om angrepet. Resten av kvelden og natta brukte hun og faren til å følge med på nyhetene.

- Sjokkmelding - Da vi forstod hvor angrepene hadde funnet sted ble vi helt rystet. Det er bare 20 minutters gange herfra, sier Wallin til Dagbladet, som tidligere i dag ble intervjuet av Vestby Avis.

- Det var en sjokkmelding, fortsetter 39-åringen.

Hun sier at alle i Paris virker sterkt preget av hendelsen i dag.

- Stemningen er til å ta og føle på, sier hun.

- Folk kom løpende Også norske Regine Boym er i Paris. Hun hadde akkurat kommet ut av metroen på Charonne og var på vei til ei venninne i går da hun forstod at noe alvorlig skjedde.

- FOLK KOM LØPENDE: Norske Regine Boym forteller til Dagbladet at folk kom løpende mot henne, fra restauranten La Belle Equipe cafe i går kveld. 19 mennesker ble drept i et angrep på denne restauranten.  Foto: Jacques Demarthon / AFP / Scanpix
- FOLK KOM LØPENDE: Norske Regine Boym forteller til Dagbladet at folk kom løpende mot henne, fra restauranten La Belle Equipe cafe i går kveld. 19 mennesker ble drept i et angrep på denne restauranten. Foto: Jacques Demarthon / AFP / Scanpix Vis mer

- Venninnen min ringte og sa at hun hadde hørt noe som hørtes ut som skudd. Jeg hadde ikke hørt noe selv, men det kom folk løpende mot meg, og jeg hørte skrik, sier Boym til Dagbladet. 

Hun befant seg da like i nærheten av fortauskafeen La Belle Equipe, der 19 mennesker ble drept, og 13 kritisk skadet. 

- I dag er det helt stille - Politet sperret gata, og det kom både ambulanser og brannbiler. I dag er det bare to politimenn her, og det er helt stille i gatene, forteller hun.

Kine Aune Pedersen og to venninner, var ute å spiste da de ansatte på restauranten plutselig skrudde av alle lysene, traff for gardinene og tok med seg alle gjestene ned i kjelleren.

- Vi hadde fått med oss at det var noe som skjedde, men ikke hvor alvorlig det var. Nede i kjelleren hadde vi ikke nett eller dekning, forteller Pedersen til Trønder Avisa.

Til Dagbladet sier hun at, hun gikk ut i trappa opp til restauranten, hvor hun fikk kontakt med moren sin.

Satt i kjelleren - Mamma hadde snakket med UD, og sa at jeg måtte ta kontakt med dem. Det gjorde jeg og UD ba oss om å holde oss inne og ikke gjøre noe før politiet sa at det var trygt, sier Pedersen.

Sammen med de andre restaurantgjestene ble de sittende i kjelleren til klokka var halv 3 om natta.

 SKRIK:  Regine Boym hørte skrik og så folk komme løpende. Foto: Privat
SKRIK: Regine Boym hørte skrik og så folk komme løpende. Foto: Privat Vis mer

- Da vi satt der fikk vi ikke noe informasjon om hva som skjedde, og vi viste ikke hva som foregikk like utenfor. Vi følte oss veldig utrygge og det var veldig ubehagelig, sier hun.

 I KJELLEREN:  Kine Aune Pedersen (tv) og venninnene Maria Fallsen og Marielle T. Hageneng måtte vente flere timer i en kjeller. Foto: Privat
I KJELLEREN: Kine Aune Pedersen (tv) og venninnene Maria Fallsen og Marielle T. Hageneng måtte vente flere timer i en kjeller. Foto: Privat Vis mer