Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske dansker fortørnet over TV-tilbud

Dansker bosatt i Norge er fortørnet over at dansk TV har falt ut av Telenor Avidis kabel-TV pakke fra nyttår. Nå tilbyr Telenor i stedet dansk TV som betal-TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vel 230 000 abonnenter er knyttet til Telenors kabel-TV nett i Norge. Dansk tv var inne i fjor, men falt ut igjen i år. Dette skjedde etter en avstemning blant abonnentene, der Danmarks radio 1 oppnådde 20,5 prosent oppslutning og Danmarks radio 2 23,6 prosent oppslutning.

Ikke tradisjon

- Det er ikke tradisjon for dansk TV i Norge. I tillegg er prisen høy. Dette tror jeg er hovedårsakene til at folk har valgt dansk TV bort, sier administrerende direktør Dag Honningsvåg i Telenor Avidi til NTB.

Mens hele Telenors kabel-TV pakke med 24 kanaler, deriblant de svenske kanalene, tv4, tv3, Sky News, BBC, Europsort og CNN koster 525 kroner i året, koster dansk tv alene 200 kroner per år per husstand.

- Vi velger heller å tilby dansker og folk fra andre nasjonaliteter tv- sendinger fra sine hjemland over dekoder. De må da betale noe ekstra for dette, men så mye dreier det seg ikke om, sier Honningsvåg.

Rasende dansker

Rasende dansker som har mistet sitt TV-tilbud vil nå starte en underskriftsaksjon mot Telenor. De mener at Telenor har trikset med avstemningen, ved å utelate dansk TV i testvalget.

Dermed måtte de som ønsket dansk TV velge dette individuelt. Likevel valgte så mange som 12 195 personer dansk TV2 og 9.941 dansk TV1.

Danskene mener også at Telenor har et kulturelt ansvar i forhold til de nordiske tv-kanalene, noe Honningsvåg bestemt avviser.

- Vi har fått noen henvendelser fra abonnenter som er misfornøyd med at både danske, franske og tyske kanaler har falt ut av TV-tilbudet deres, men så mange protester er det ikke, sier Honningsvåg.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!